Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret “1 od 5 miliona” otišao je na današnji sastanak opozicionih organizacija sa namerom da spusti tenzije unutar opozicije i među pojedinim stranačkim liderima koji svojim postupcima ugrožavaju dosadašnje rezultate tog opozicionog stola, saopšteno je iz tog pokreta.

„Kako je Pokret ‘1 od 5 miliona’ odmah nakon izbora pozvao opoziciju na dijalog, mi pohvaljujemo i podržavamo svaki vid konstruktivnog dijaloga čiji je cilj istinska borba za fer i slobodne izbore. S tim u vezi, pohvaljujemo i inicijativu u definisanju platforme stranaka koje danas nisu došle na ovaj sastanak i pozivamo ih da stanu iza svog doskorašnjeg pozivanja na jedinstvo opozicije. Možda se ne slažemo sa delom njihovih predloženih rešenja, ali svakako o tome treba da razgovaramo“, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, cilj ovih sastanaka „ne treba da bude salonska politika i ‘rukovanje lidera’, već istinsko ujedinjenje opozicionih struktura zato što je to najbrži i najproduktivniji način borbe i pokazivanja rezultata na terenu i lokalu, gde je ta borba i presudna“.

„Sastanci koji se još od septembra održavaju između opozicionih aktera jedan su korak ka pronalaženju rešenja za fer i slobodne izbore, ali ostale korake moramo pronaći i u 42 tačke stručnog tima protesta #1od5miliona, kao i u uvođenju elektronskih čitača ličnih karata umreženih sa biračkin spiskom na svim biračkim mestima. Naša inicijativa na ovim sastancima, kao i u udruženom delovanju, ostaje ista kao i do sada i mi ćemo se truditi da tenzije između pojedinaca spustimo, ali za to je potrebno i razumevanje s druge strane stola. Naglašavamo: borba za fer i slobodne izbore mora da se vodi zbog građana, a ne zbog ovog ili onog opozicionog lidera. Zato sve pojedinačne sujete i razmirice treba ostaviti postrani“, piše u saopštenju pokreta Jedan od pet miliona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar