Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Količina izmišljenih obećanja je u korelaciji sa veličinom izborne krađe, ocenila je koopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković u svojoj reakciji na večerašnje obraćanje Aleksandra Vučića i predstavljanje plana "Srbija 2027".

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je večerašnje obraćanje Aleksandra Vučića kao „novu predstavu u Srbiji“.

„U glavnoj ulozi je vrhovni šibicar Aleksandar Vučić koji svojom veštom manipulacijom pokušava da ubedi narod da zaboravi na krađu izbora, raspad države i predaju Kosova, a da prihvati kopanje litijuma i podrži novu pljačku kroz EXPO“, napisao je Aleksić na društvenoj mreži Iks, nekadašnjem Tviteru.

Da je u pitanju predstava, saglasan je i predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš.

„Kad sam juče čuo da Vučić u Palati Srbija ima generalnu probu za večerašnje obraćanje javnosti bio sam u neverici. Večeras je jasno da je u pitanju predstava, a predstave imaju generalne probe. E sad još narod da pristane da igra u predstavi ‘Skok u budućnost'“, napisao je Ponoš na nreži Iks.

„Sav nadahnut i jednako nenadležan je izneo razvojni plan. Čemu će služiti vlada, kojoj je to ustavna nadležnost, kad je bude bilo, nakon što je izglasa neka skupštinska većina još neformirane Skupštine“, upitao je lider stranke SRCE.

Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta se u Dnevniku Nove osvrnuo na večerašnje obraćanje predsednika Vučića i tom prilikom je ocenio da je Vučić večeras imao „jednu predizbornu konvenciju“.

„Ovo jeste opet otvaranje jednog polja kampanje i obećanja za sledeći izborni ciklus“, zaključio je Veselinović za Novu.

Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Đorđe Miketić iz stranke Zajedno istakao je da strategiju razvoja Srbije kreiraju naučnici, a ne, kako je kazao, „jedan čovek i njegov sneško“.

„Krovni dokument razvoja, odnosno nacionalna strategija razvoja Srbije ne postoji od 2019. godine. I ni jedna posle toga nije usvojena. A ovo nije prva lažna, na primer stranački dokument ‘Srbija 2025′“, napisao je Miketić na mreži Iks.

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac je ocenio da nas je „Vučić doveo na ivicu ambisa, a da nam sada obećava skok“.

Srđan Milivojević iz Demokratske stranke je izjavio kako Vučić „posle kompletiranja izdaje Kosova“ sada ima kampanju „Skok u 2027.“.

„Kad je Milošević prodao Krajinu 1995. pokrenuo je kamapnju ‘Srbija 2000. – korak u novi vek!’ Vidim da Vučić posle kompletiranja izdaje Kosova ima kampanju Skok u 2027. Sa sve Jovanjicom, Banjskom, krađom izbora, političkim ubistvima i najvećom inflacijom u Evropi“, napisao je on na Iksu.

Vučić je duže od dva sata najavljivao nova zaduženja zemlje od ukupno 17,8 milijardi evra, što je za 2,5 milijarde evra više nego što su Srbiju zadužili svi njegovi prethodnici zajedno, od Karađorđevića i Obrenovića, preko Tita i Miloševića, do Koštunice i Tadića, izjavio je Dušan Nikezić, potpredsednik Stranke slobode i pravde.

Nikezić je rekao kako su Vučić i Srpska napredna stranka za 11 godina vlasti već zadužili zemlju za 21 milijardu evra i dodao da „nisu ni dinar uštedeli ili zaradili, pa će se bukvalno svaki najavljeni projekat finansirati iz novog zaduženja“.

***

BONUS VIDEO – DNEVNIK – CELA EMISIJA – 20.01.2024.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare