Branislav Jovanović
Branislav Jovanović Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

"Niš je pо starom dobrom običaju 'izvisio' za svog predstavnika i Vladi Republike Srbije. Niš ponovo nema svog ministra, niti značajniju ulogu u funkcionisanju već treće Vlade zaredom", izjavio je danas Branislav Jovanović, odbornik opozicione odborničke grupe "Niš, moj grad" u Skupštini Grada Niša.

Jovanović je istakao da grad na Nišavi nema značajnijeg uticaja u Vladi i donošenju krupnih odluka već 11 godina, ali da su zato sagledani Beograd, Vojvodina, Novi Pazar, Kruševac, Jagodina, Surdulica, Trstenik i drugi manji gradovi.

„Nastavlja se marginalizacijom našeg grada bez vidljivije perspektive. Sve se to reflektuje na razvoj Niša. Od republike smo dobili Klinički centar, Naučno tehnološki park i streljanu, ali je to daleko ispod vrednosti niškog aerodroma koji smo poklonili državi“, naglasio je Jovanović.

On je kazao da u Nišu nema krupnih infrastrukturnih projekata i da se sve to odlaže za neke bolje dane.

Prema njegovim rečima grad karakteriše propadanje, sukobi frakcija u vladajućoj stranci i podizanje cena u gradskom javnom sektoru. Nastavlja se, dodao je, i „dranje kože“ građanima preko najnovijeg izuma – „Oka sokolovog“.

„Imamo sumornu slika grada u kome hara urbanistička mafija sa kojom je na poslednjoj sednici Skupštine grada najavljen obračun, ali od toga nema ništa, jer će nam se ubuduće, kao i do sada, o sudbini odlučivati u Beogradu. Za nas nema ko da se bori jer su, očigledno, svi drugi gradovi važniji“, zaključio je Jovanović.

Povodom formiranja nove Vlade Srbije, oglasio se i poznati niški glumac Miroljub Riki Nedović koji je u satiričnom tekstu na svojoj Fejsbuk, između ostalog napisao da je naša zemlja na dobrom putu da ima jednog ministra po glavi stanovnika, aludirajući na to što je broj ministarstava povećan na čak 25.

BONUS VIDEO: Nova.rs Karavan kroz Srbiju – Niš

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar