Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Profesor Ognjen Radonjić podneo je krivičnu prijavu protiv NN lica, a nakon što je na jednom Tviter nalogu objavljen spot u kom se tvrdi da on i Nebojša Zelenović prizivaju nasilje, stradanje i ubijanje na ulici, aludirajući na Majdan u Ukrajini.

Početkom jula ove godine na društvenim mrežama osvanuo je spot u kojem su montirane rečenice Nebojše Zelenovića i profesoru Filozofskog fakulteta Ognjena Radonjića, na način da prizivaju nasilje.

Zbog toga je Ognjen Radonjić podneo krivičnu prijavu Posebnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal. Kako se navodi, prijava je podneta protiv NN lica, koje na društvenoj mreži Tviter ima otvoren nalog pod nazivom „Objektivna (Nada Perić), @objektivna-np“.

Foto:printscreen/twitter.com/objektivna_np/

U krivičnoj prijavi  piše da je to lice na Tviteru iznelo lažna vest da Radonjić i Zelenović „otvoreno i kontinuirano prizivaju nasilje, stradanje i ubijanje na ulici, aludirajući na Majdan u Ukrajini, te da prizivaju žrtve na srpskim ulicama, čime je grubim izvlačenjem tih njihovih izjava iz konteksta datom u javnom prostoru, sa umišljajem pokušalo da u našoj zemlji izazove paniku kod građana, ali započeto delo nije dovršeno, jer su građani prozreli da je tima samo želelo da diskredituje pomenute“.

Na taj način je, kako se navodi, pokušalo izvršenje krivičnog dela izazivanje panike i nereda.

BONUS VIDEO Brnabić protiv opozicije: Da li je premijerka mogla da bude bahatija u Skupštini Srbije?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar