Ivica Dačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ponovio je danas da ta stranka čvrsto podržava stav Saveta za nacionalnu bezbednost, utvrđen još prošle godine, da Srbija osuđuje kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali da nije za uvođenje sankcija Rusiji.

„Tu politiku koju javno iznosi i vodi predsednik Aleksandar Vučić, Socijalisticka partija Srbije čvrsto podržava, poštujući da je nacionalni interes Srbije i njena budućnost naš prioritet“, rekao je Dačić za Tanjug.

Dačić je to izjavio pošto je ministar privrede Rade Basta u saopštenju zatražio da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu.

„Kao što znate, ja svakodnevno koordiniram aktivnosti i stavove sa predsednikom Vučićem i nismo o toj temi razgovarali u skorije vreme, a Socijalistička partija Srbije će poštovati i učestvovati u donošenju stavova naših državnih institucija i dosledno ih primenjivati“, istakao je Dačić.

Basta, koji je član Jedinstvene Srbije, koalicionog partnera SPS-a, između ostalog je naveo da se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji.

Lider JS Dragan Marković Palma saopštio je da stav Baste nije stav Jedinstvene Srbije.

***

BONUS VIDEO – Borko Stefanović: Bez obzira na ishod dijaloga sa Prištinom, EU neće odustati od sankcija