Foto: Printscreen/Instagram/djmilicevic

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević saopštio je da je objavu na Instagramu ministra prvirede Radeta Baste greškom lajkovao stranački aktivista koji vodi nalog. Podsećamo, ministar Basta objavio je na ovoj društvenoj mreži da je "za uvođenje sankcija Rusiji".

„Povodom tekstova podrške ministru Radetu Basti naglašavam da ja ne vodim lično Instagram nalog i što sam više puta napomenuo u javnosti, da se ne razumem u društvene mreže i to radi jedan stranački aktivista, koji je greškom, kada je video sliku kolege iz Vlade, lajkovao, a da nije pročitao šta piše ispod. Kao što nemam Tviter nalog, pa me saradnici izveštavaju o tome i nedavno sam i u jutarnjem programu na televiziji „Happy“ rekao da to drugi za mene rade. Vređa me lično ovakav naslov da ja podržavam ovakve stavove. Ja podržavam državotvornu politiku i svakodnevno dajem podršku predsedniku Aleksandru Vučiću, što mediji zasigurno imaju trag“, poručio je Milićević u saopštenju.

Ministar privrede Rade Basta tražio je da se Vlada Srbije hitno izjasni o uvođenju sankcija Rusiji zbog agresije na Ukrajinu. Basta je ocenio da Srbija „već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i da to postaje neizdrživo“, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Milićević je poručio da osuđuje ovakvo samostalno iskakanje kolega iz Vlade i dodao da smatra da Srbija ima državotvorni tim i politiku u kojoj učestvuje.

„Takođe smatram i tvrdim da Socijalistička partija Srbije sigurno ne podržava ovo idividualno iskakanje ministra iz JS. Molim novinare da istaknu moj državotvorni stav i da nisam deo izdajničke ili kako već da nazovem pojedince“, dodao je.

I Jedinstvena Srbija ogradila se od izjave svog funkcionera i ministra privrede Srbije Radeta Baste, u kojoj se zalaže za uvođenje sankcija Rusiji. Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković je više puta ponovio da se uvođenjem sankcija Rusiji ne bi zaustavio rat u Ukrajini, kao što se nije zaustavio ni sankcijama koje su uvele zapadne zemlje.

BONUS VIDEO: Brnabić: Sankcije Rusiji nisu najbolje rešenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar