Ministarstvo rudarstva i energetike reagovalo je na današnju akciju ekoloških aktivista koji su upali u prostorije "Metropola", gde je ranije najavljena prezentacije firme "Rio Tinto". Kako navode iz ministarstva, oni ni na koji način nisu organizovali ovaj događaj, iako ih je jedan deo aktivista pominjao kao organizatore.

U saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike navode da ni na koji način nisu učestvovali u organizaciji konferencije u „Metropolu“.

„Uprkos neistinama koje su plasirali pojedini aktivisti, ničije pa ni učešće ministarke Dubravke Đedović Handanović danas nije bilo planirano. Zalažemo se za debatu o svim važnim pitanjima za državu i građane u skladu sa zakonom i zakonskim procedurama. Osuđujemo nasilno ponašanje svakog pojedinca, a pre svega širenje dezinformacija“, zaključuje se.

Podsetimo, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je danas da su pripadnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) prekinuli skup o rudnim resursima Srbije koji se održavao u beogradskom hotelu „Metropol Palas“ da bi sprečili ministarku rudarstva i energetike Dubravku Đedović Handanović i, kako je rekao, „ekipicu“, da od građana naprave „ekološke izbeglice“.

Foto:TANJUG VIDEO

„Sprečili smo ovo društvo u nameri da zarade milijarde a da našu zemlju pretvore u koloniju rudarskih kompanija“, rekao je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare