Zorana Mihajlović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Bivša ministarka Zorana Mihajlović poručila je da na pitanju Kosova odlučujemo da li ćemo da se razvijamo i biti deo nove tehnološke ere i hoćemo li da stvaramo ambijent da "nam deca ostaju, a ne odlaze iz Srbije".

„Nisu danas tema strahovi stranaka i prvaka, njihove privilegije i pozicije, nisu tema čopori i naši karakteri. Nisu tema ni naše sličnosti i razlike kao ni tačke poređane ne nekom papiru. Kosovo danas jeste glavna tema, ali ne jedina. Tema danas je budućnost naših građana i građanki naše zemlje“, navela je Mihajlović na Instagramu.

Bivša ministarka je poručila da pred Srbijom nisu lake odluke i da je ovo vreme „gde treba da pokažemo da li smo dostojni vremena u kom živimo i koje je pred nama“.

„Na pitanju Kosova mi odlučujemo hoćemo li istinski početi da rešavamo naše probleme. Probleme između sebe i sa drugima oko nas. Odlučujemo hoćemo li da se razvijamo i budemo deo nove tehnološke ere, hoćemo da stvaramo ambijent da nam deca ostaju, a ne da odlaze iz Srbije. Odlučujemo hoćemo li da budemo deo Evrope ovakve kakva jeste. Ili ćemo ostati zarobljeni u prošlosti i čvrstim zagrljajima samo nama umišljenih prijatelja“, saopštila je Mihajlović i dodala:

„Za mene dileme nema: život u prošlosti nije opcija“, istakla je Mihajlović.

Podsetimo, u 11 sati počela je sednica Vlade, a kao što je ranije najavljeno prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Iako zvanično nije saopšteno šta će biti tema sastanka, najverovatnije će se razgovarati o detaljima francusko-nemačkog predloga, kao i o tome šta je „velika petorka“ poručila predsedniku Vučiću.

I sam predsednik, ali i pojedini članovi Vlade poručili su ranije da je pozicija Srbije teška, da državu ne očekuju lake odluke, zbog čega bi trebalo obaviti konsultacije na najvišem nivou. Detalje ćemo najverovatnije čuti večeras u 20 sati, kada se Vučić bude obratio javnosti.

Bonus video: Vučić – Spremni smo da prihvatimo sporazum o Kosovu