Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ/Shutterstock

Portparol Vlade Kosova Perparim Krejziju izjavio je večeras za Radio Slobodna Evropa da je na sever Kosova poslata "samo policija", demantujući pisanje medija u Srbiji da su na sever Kosova poslate specijalne jedinice.

Policija Kosova je saopštila da će u narednim danima pojačati prisustvo na severu usled povećanja incidenata u tom regionu, gde živi većinska srpska zajednica.

„Reč je samo o policiji, ne o nekoj drugoj jedinici“, izjavio je za RSE Krejziju.

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja napisao je na Fejsbuku da policija ima mandat i zadatak da osigura bezbednost, garantuje red i vladavinu zakona.

„Proteklih dana, posle uzastopnih oružanih napada na policijske službenike i građane na severu zemlje, neophodno je pojačati prisustvo policije u cilju obezbeđenja svih građana“, istakao je Svečlja.

Prema sada zvaničnom saopštenju kosovske policije, u četvrtak, 11. decembra, pojačano je prisustvo snaga reda na severu zemlje.

„Molimo sve građane da ostanu mirni i sarađuju sa Kosovskom policijom koja se zalaže za red i bezbednost svih građana bez razlike“, naveo je Svečija.

Više od 200 naoružanih specijalaca Kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu, javio je ranije portal Kosovo onlajn.

Kako je navedeno, oni su se rasporedili po obodu grada i blokirali severni deo Mitrovice, a bačene su i dve šok bombe, navodno, da bi osigurali bezbednost, javio je reporter tog portala.

***

BONUS VIDEO – Između 200 i 300 specijalaca ušlo u severni deo Kosovske Mitrovice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar