Foto: TANJUG/ IVAN RADULOVIĆ

Više od 200 naoružanih pripadnika Kosovske policije, u pratnji oklopnih vozila, ušlo je večeras iz Južne u Severnu Mitrovicu, javlja Kosovo online.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, policajci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Severnu Mitrovicu.

Pripadnici Kosovske policije bacili su i dve šok bombe.

Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbednost.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.

Inače, Kosovska policija najavila je ranije večeras da će u narednim danima da pojača svoje prisustvo na Severu.

Kosovska policija navodi da je održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike među njihovim glavnim ciljevima, prenosi KoSSev.

Naznačili su da u policijskom operativnom aspektu imaju kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbednosne situacije i održavanje reda na celom Kosovu, kao i za preduzimanje radnji za sprovođenje zakona.

„Prioritet Kosovske policije je da obezbedi bezbednost za sve građane, pa će, ocenjujući situaciju i trenutne trendove u severnim opštinama, policija narednih dana pojačati prisustvo policije na Severu kako bi ostvarila ciljeve“, dodaje se u saopštenju.

Preciziraju i da kontinuirano prate i analiziraju dešavanja na Kosovu i vrše stručne procene na osnovu kojih preduzimaju, kako navode, neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka kosovskih organa, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO:  Drama u Velikoj Hoči: Carinici došli da plene vino porodice Petrović, vlasnik vinarije pretio da će skočiti s krova kuće

.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare