Foto: Zajedno/Moramo

Odbornici grupe građana Za Leskovac – ZAJEDNO doneli su odluku da ne učestvuju na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Leskovca koja se održava u ponedeljak, 5. februara, a zbog nezabeležene izborne krađe koja se dešavala na proteklim izborima, ne samo u Leskovcu, već u celoj Srbiji, saopštila je ta grupa.

„Izborna krađa se dešavala u danima, mesecima i godinama koji su prethodili samim izborima održanim 17. decembra 2024.godine, putem zloupotreba državnih institucija i njihovih budžeta, medija, biračkih spiskova, pretnjama i obećanjima i svim drugim sredstvima i načinima. Na sam dan glasanja dovoženi su birači (nezakonito upisani u biračke spiskove) iz drugih susednih država ili gradova u kojima se ne održavaju izbori, birači upisivani na biračkim spiskovima u više gradova, bugarski vozovi, odnosno kupovanje glasova, omogućavanje porodičnog glasanja, ubacivanje glasačkih listića u kutije, navodno glasanje građana koji su u inostranstvu, glasanje van biračkog mesta, i na druge načine koje verovatno nismo uspeli da otkrijemo“, navodi se u saopštenju, prenosi portal JUGpress.

PROČITAJTE JOŠ:

Ono što je drugačije u odnosu na ranije izbore, kažu, je činjenica da je istina vezana za krađu glasova dokumentovana nepobitnim dokazima, „koju su potvrdili i

svi drugi, od sadašnje vlasti pozvani, nezavisni posmatrači održanih izbora“, dodaje Grupa građana „Za Leskovac ZAJEDNO“.

„Kao posledica dokazane zloupotrebe izborne volje građana Srbije, nijedna demokratska institucija ili država sveta nije održane izbore ocenila kao poštene,
čak naprotiv, došlo se do toga da če Evropski parlament doneti rezoluciju o održanim izborima u Srbiji. Vlast očigledno zna da će ta rezolucija biti neprijatno suočavanje sa istinom o održanim izborima, i zato zakazuje sednice lokalnih i republičkog parlamenta pre 8. februara“, poručuju.

Ova grupa građana godinama deluje kao opozicija u leskovačkoj Skupštini grada.

BONUS VIDEO: Nova stara vlast formirana u Šapcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar