Foto: N1

Nova opštinska vlast na Vračaru biće izabrana u četvrtak 10. septembra, a odbornici opštinskog parlamenta, makar oni iz opozicije, do tog dana neće znati ko su predloženi kandidati za najvažnije opštinske funkcije, saznaje Nova.rs.

To je za naš portal potvrdio i opozicioni odbornik iz koalicije “Oslobodimo Vračar”,  Konstantin Samofalov.

“Suština je da oni biraju predsednika opštine nekoliko dana pre isteka propisanog roka. Problem je to što smo dobili poziv bez imena kandidata za bilo koju funkciju koja će se birati. A biraju su predsednik opštine i članovi opštinskog veća. Reč je o najvažnijim nosiocima izvršne vlasti, a mi ne znamo ko su ti ljudi”, kaže Samofalov, dodajući da su naprednjaci sačekali kraj zakonom predviđenog roka kako bi izabrali novu vlast na Vračaru.

Foto: N1

PROČITAJTE JOŠ...

“Oni su čekali da prođe tri meseca nakon izbora. Za to vreme stari funkcioneri su primali plate, pa je sve izgledalo kao socijalno zbrinjavanje nesnađenih funkcionera SNS. Mi ne znamo ni koliko će ljudi da čini novi saziv Veća opštine. Naša odbornička grupa će zahtevati da se smanji broj članova Veća sa devet na pet, kako bi se ostvarile uštede”, napominje Samofalov.

Podsetimo, nakon izbora 2016. godine vlast na Vračaru je u rukama Srpske napredne stranke. Vlast u najmanjoj beogradskoj opštini naprednjaci su formirali nakon izbora pre četiri godine uz pomoć odbornika koji su preleteli iz LDP i Levice Srbije, a koji su prethodno bili na listi „Vračar slobodno-Branimir Kuzmanović“.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare