Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, Ivan Dinić/Nova S, Zoran Lončarević/Nova.rs

Lista Srpske napredne stranke osvojila je 33 od ukupno 63 odbornička mandata u Skupštini opštine Vračar, pokazuju podaci Opštinskog odbora SNS u toj beogradskoj opštini.

Naprednjaci su osvojili 49,94 odsto glasova birača koji su izašli na izbore, a cenzus je prešlo još šest izbornih lista.

Socijalistička partija Srbije dobila je poverenje13,27 odsto Vračaraca (devet mandata), dok je lista koju su čine Pokret slobodnih građana, Socijaldemokratska stranka i Nova stranka osvojila 10,49 odsto glasova i sedam odbornika.

U lokalni parlament ušla je i lista Aleksandra Šapića sa 8,13 odsto glasova (pet mandata). Isti broj mandata osvojila je i koalicija „Metla 2020“ (7,85 odsto glasova), dok su po dva mandata dobili Društvo za ulepšavanje Vračara (3,39 odsto) i Pokret za zeleni Vračar (3,01 odsto).

„Koalicija Socijaldmokratske stranke Srbije, Pokreta slobodnih građana i Nove stranke je, prema najnovijim podacima, treća po redu lista koja ulazi u Skupštinu opštine Vračar“, rekao je za naš portal funkcioner SDS Konstantin Samofalov.

„Trenutno brojanje kaže da smo negde između 10 i 11 odsto glasova i ne verujem da će biti nekih velikih razlika“, rekao je Samofalov za Nova.rs

Prema njegovim podacima, na prvom mestu je koalicija oko SNS sa 45 odsto glasova, sledi SPS  sa 12 odsto.

„Prvi smo po proju glasova od opozicionih stranaka. U skupštinu ulaze i SPAS Aleksandra Šapića i koalicija Metla 2020, a obe liste imaju oko 8,5 odsto glasova, a svi ostali su ispod cenzusa“, kaže Samofalov.