Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne sme da ponovi izgovorene uvrede i ocenio da to znači da doneta provostepena presuda deluje pozitivno.

Obradović je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da advokatski tim presednika, u kome su bila četiri advokata, nije predložio Vučića za svedoka i time je izbegnuto sučeljavanje i dokazivanje „toga što tvrde“ da su pripadnici pokreta Dveri lopovi ili fašisti.

„Aleksandar Vučić bi izgubio u svakoj poštenoj utakmici – na sudu, na izborima, TV duelu i zato ne igra takve utakmice. Zato igra smo u unapred nameštenim utakmicama gde nema pravila, nema protivnika, nema sudija“, rekao je Obradović.

Pokret Dveri saopštio je u utorak da je Prvi osnovni sud u Beogradu prvostepenom presudom predsednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića obavezao da 200.000 dinara plati predsedniku Pokreta Dveri Bošku Obradoviću zbog povrede ugleda i časti jer ga je nazvao „lopovom“ i „fašistom“.

Kako je tada saopšteno iz Dveri, Obradović je tužio Vučića zato što ga je nazvao „lopovom“ i „fašistom“ tokom gostovanja na televiziji Pink od 13. i 16. februara 2019. godine.

Obradović je rekao da kada dođe do suda, „onda nema dokaza za ono što se 24 sata dnevno u negativnim kampanjama govori protiv predstavnika opozicije“. On je naveo da drugostepena presuda može biti drugačija ukoliko se predsednik i njegov pravni tim budu žalili i dodao da će to ostati sudstvu da odluči.

Kako je naveo, doneta prvostepena presuda ne znači ništa za „silne ljude koji su maltretirani, ponižavani i vređani od strane aktuelne vlasti“.

„Pravda je danas možda važnija od hleba građanima Srbije. Posebno onima koji beže iz ove zemlje, ne toliko zbog lošeg životnog standarda, naravno i zbog toga, ali istovremeno i zbog nepravde, negativne selekcije i urušavanja svih vrednosti u našem društvu i državi“, rekao je Obradović.

On je dodao da je Vučić „koji komentariše sve 24 sata dnevno“, ćutao 48 sati o toj presudi, kao i da svi mediji koji su priklonjeni vlasti.

„Bilo im je potrebno da pronađu odgovor na tu jednu iznenađujuću situaciju da se jedan sudija usudio da sudi predsedniku Srbije“, rekao je lider Dveri.

Govoreći o najavljenom dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima, Obradović je rekao da smatra da nosioci tog dijaloga treba da budu opozicione opcije koje na prethodnim parlamentarnim izborima nisu učestvovale, ali da „nema ništa protiv“ da učestvuju i druge „kolege iz opozicije“ koje su na izborima učestvovale.

Obradović je rekao da politički cilj ne može biti bojkotovati izbore narednih 20 godina, kao ni čekati Evropsku uniju 20 godina da pomogne da u Srbiji dođe do poštenih i slobodnih izbora.

„Za našu slobodu, demokratiju, pravdu u Srbiji moramo da se izborimo sami. Ako za to nismo spremni, onda da se spremamo da Aleksandar Vučić vlada 30 godina kao (predsednik Crne Gore) Milo Đukanović“, naveo je.

Obradović je rekao da je uputio javno izvinjenje profesoru Milu Lomparu i bivšem košarkašu Dejanu Bodirogi zato što ih je „na neželjeni način ubacio u tu vrstu tabloidnih prozivki i napada“.

„Ja sam pomenuo njihova imena u jednom sasvim drugom kontekstu, naravno ih nisam kandidovao za predsedničke kandidate jer sa ljudima nisam ni razgovarao“, kazao je Obradović.

On je dodao da predsednički kandidat treba da bude patriota da bi pobedio Vučića, da ima „nesumnjivo patriotsko opredeljenje kakvo ima Milo Lompar“ ili „jedan hrišćanski gospodin i patriota kakav je Dejan Bodiroga“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare