Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je presuda po kojoj mora da plati 200.000 dinara lideru Dveri Bošku Obradoviću zbog uvrede dokaz da nisu u pravu političari i mediji koji tvrde da srpsko pravosuđe nije nezavisno i da se njime upravlja iz političkih centara.

„Možda bih mogao da kažem da se upravlja iz nekih drugih političkih centara, imajući u vidu nekadašnje reforme. Ali pokazalo se da je Srbija normalna zemlja“, rekao je Vučić.

Prvi osnovni sud u Beogradu doneo je pre dva dana prvostepenu presudu kojom se Vučić obavezuje da Obradoviću plati 200.000 dinara sa kamatom zbog povrede ugleda i časti, odnosno zbog toga što ga je nazvao lopovom i fašistom.

Vučić je rekao da su to radili advokati, a da on nije bio na suđenjima, ali da ni posle presude svoje mišljenje „nije promenio ni za jotu“.

Pročitajte još...

„Ali neću da ulazim u to. Najveće slavlje bilo je u Zagrebu, u hrvatskim medijima i u delu sarajevskih, ali to pokazuje da sam mnogo toga dobro uradio za zemlju. A da li sam zadovoljan ili ne, ima vremena do pravosnažnosti i videćemo šta je istina. A poštovaću odluke suda“, rekao je on.

Кomentarišući tvrdnje predstavnika opozicije da će prihvatiti nezavisnost Кosova, ali da to neće uraditi ni u pisanoj ni u usmenoj formi, Vučić je rekao da mu se čini da je u sredu bio „pun mesec“ i da je to razlog takvim tvrdnjama.

„Кažu da ću priznati ali neću ni usmeno ni pismeno. Pa kako ću? Transcendetalnom meditacijom? Ili imate onoga koji se predstavlja kao istraživač javnog mnjenja, a ima 110 odsto (glasova) u zbiru“, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare