Porodicna setnja Dveri
Boško Obradović Porodična šetnja Foto:FoNet/Božana Pavlica

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da iskoristi svoja ustavna ovlašćenja i ne potpiše, kako je ocenio, antiustavne zakone o rodnoj ravnopravnosti i zabrani diskriminacije.

„S obzirom da je (Vučić) nedavno izjavio da neće potpisati Zakon o istopolnim zajednicama, upozoravamo predsednika da su ova dva zakona još veće kršenje Ustava od pomenute legalizacije homoseksualnih brakova pod drugim imenom“, ocenio je Obradović u pisanoj izjavi.

Pročitajte još...

Obradović je dodao da će pokret Dveri, ukoliko zakon ne bude povučen iz bilo kakve dalje procedure kao „antiustavan“, Ustavnom sudu Srbije uputiti zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti ovog skupštinskog akta.

On je ukazao da „Ustav Srbije uopšte ne poznaje kategoriju roda već isključivo pola“, kao i da juče usvojeni „antihrišćanski i antiporodični“ Zakon o rodnoj ravnopravnosti i dopune Zakona o zabrani diskriminacije „predstavlja pravnu osnovu za socijalni inženjering“.

„Podsećam predsednika države da se i Odbor za standardizaciju srpskog jezika u dva saopštenja usprotivio donošenju Zakona o rodnoj ravnopravnosti rekavši da je u pitanju ‘zakon protiv srpskog jezika’ i ‘nasilje nad jezikom sa pozicije ideologije i državne sile'“, rekao je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare