Boško Obradović Foto:TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Novom Sadu, da nova fabrika čokolade u tom gradu lepo zvuči, ali da za ukupno 50 radnika košta budžet Srbije 150.000 evra po novozaposlenom radniku.

Obradović, koji je i nosilac izborne liste „Boško Obradović – Srpski pokret Dveri – POКS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Кraljevine Srbije“, dodao je da se za taj novac, dat stranoj multinacionalnoj kompaniji, „moglo podržati više desetina privatnih preduzetnika i zaposliti više od 1.000 radnika u domaćoj privredi“.

Istakao je da „čudno izgleda činjenica da je u poslednjih 15 godina, od ukupnog broja subvencija koje je država dala privredi, čak 93,5 odsto otišlo u ruke stranim kompanijama, a samo 6,5 odsto domaćim privrednicima i preduzetnicima“.

Kako se navodi u saopštenju Dveri, Obradović je obećao da će se, ukoliko on bude izabran za predsednika Srbije, „sva sredstva ulagati u domaću privredu i poljoprivredu kako bi naši gradjani bili poslodavci, a ne jeftina radna snaga kod stranog gazde“.

Bonus video: Prvi duel predsedničkih kandidata – gosti Boško Obradović i Srđan Škoro

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar