Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Predsednik Pokreta Dveri, Boško Obradović, ocenio je danas da su kandidati za ministre u novoj Vladi srbije birani po "najvažnijem kriterijumu Srske napredne stranke (SNS)": da su "verne sluge Aleksandra Vučića i da će biti spremni da brane njegov lični režim i kriminalnu vlast više nego bilo šta"

„Svi oni će biti samo partijski botovi, a Vučić je zapravo ministar u svim ministarstvima koji se pita o svemu“, rekao je Obradović u pisanoj izjavi.

On smatra da su „postavljeni stranački aparatčici koji nikakve veze nemaju sa dodeljenim resorima“ i da je „od 20 poznatih ministara, 16 iz Beograda i tri iz Vojvodine“, te je pitao „a gde je Šumadija, Pomoravlje, Zapadna i Jugoistočna Srbija?“.

Pročitajte još...

„Šta Milan Кrkobabić zna o selu, Maja Gojković o kulturi ili Irena Vujović o zaštiti životne sredine? Кako će porodicu braniti neko ko na Tviteru vređa članove tuđih porodica? Кakvo je tek poniženje srpske prosvete koja će dobiti ministra posle partijskih podela plena u Socijalističkoj partiji Srbije?“, pitao je Obradović.

Po njegovim rečima, „najveća sramota ponovo je zadesila srpske službe bezbednosti, pa je bivši ministar policije s kupljenom diplomom i plagiranim doktoratom postao ministar odbrane, a bivši ministar odbrane koji nije služio vojsku i ne može da dokaže poreklo svoje imovine – ministar unutrašnjih poslova“.

„Sreća je da će ova Vlada trajati kratko, iako za godinu dana može mnogo toga da se uništi ako nekome bez ikakvih stručnih referenci i dokazanih sposobnosti date da vodi državu samo zato što uspešno botuje za vladajući režim“, napisao je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare