Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Komentarišući odluku da Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu pokrene postupak protiv njega zbog nasilja nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, lider Dveri Boško Obradović za Nova.rs ističe da je "mera za poštenog čoveka da mu se sudi pod ovom vlašću", napominjući da su, s druge strane, "kriminalci i lopovi na slobodi".

„Ako su kriminalci i lopovi na slobodi onda je očito postala mera za poštenog čoveka da mu se sudi pod ovom vlašću: i medijski i na klasičan sudski način. Svako ko drugačije misli ili kritikuje ovu vlast čeka medijska negativna kampanja, progon i maltretiranje. Sve je obrnuto: oni koji se bore za poštovanje Ustava i zakona danas su gonjeni od strane onih koji svakodnevno krše Ustav i zakone ove zemlje. Ovu optužnicu doživeo sam kao pohvalu mom opozicionom radu i inspiraciju da nastavim dalje. Što nas više gaze i ponižavaju, pre ćemo valjda shvatiti da moramo ustati i pobuniti se. Radujem se suđenju i mogućnosti da iznesem pravu istinu i odbranim svoju čast i slobodu“, rekao je Obradović za naš portal.

Podsetimo, prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv lidera “Dveri” Boška Obradovića i još tri osobe zbog nasilja nad ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem i poslanikom Marjanom Rističevićem ispred Narodne skupštine 8. maja ove godine.

Optužnim predlogom Obradović i ostali se terete za krivično delo nasilničko ponašanje. Pored Obradovića, optuženi su i Davor Ðurđević, Marko Ðurđević i Slaviša Miletić, objavljeno je na sajtu tužilaštva. U predlogu je tužilaštvo zatražilo od suda da optužene proglasi krivim i izrekne im adekvatne zatvorske kazne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar