Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Aleksandar Martinović ocenio je da su današnji incidenti ispred Skupštine zapravo bili pokušaj ubistva i linča poslanika Marijana Rističevića koje su organizovali lider Dveri Boško Obradović i njegov, kako je rekao, politički mentor Dragan Đilas.

Martinović kaže da je linč bio pripremljen za sve narodne poslanike i ministre koji su ulazili u Skupštinu, a da je najgore prošao poslanik SNS Marijan Rističević.

„Njega je Boško Obradović sa grupom svojih pristalica bukvalno pokušao da ubije. To jedino možemo kvalifikovati kao pokušaj ubistva. Njih dvojica su ga oborili na zemlju, šutirali ga, pocepali mu sako, naneli su mu ozbiljne fizičke povrede“, tvrdi Martinović.

Prema njegovim rečima, ko zna kako bi se sve završilo da nije bilo ozbiljnije reakcije obezbeđenja.

„Na delu je čist i ogoljen fašizam. To nema više nikakve veze sa bilo kakvim političkim programom, to je apsolutna negacija demokratije. Takav fašizam smo jedino mogli da vidimo u vreme Hitlera ili u vreme Pavelićeve NDH kada su po ulicama ubijani Srbi, Jevreji i Romi“, naveo je Martinović.

On dodaje da je poslanička grupa SNS danas i osudila ovaj incident koji je grupa predvođena Obradovićem, kako tvrdi Martinović, izvela po nalogu Dragana Đilasa.

On podseća da SNS nije ni sud ni tužilaštvo i kaže da se nada da će nadležne institucije reagovati.

„Ja kao narodni poslanik mogu samo da pozovem građane Srbije da jednodušno osude fašizam i da izađu na izbore 21. juna i da svi zajedno obezbedimo da Srbija ostane demokratska i stabilna država i da dalje radimo na razvoju ekonomije“, kaže Martinović.

On je podsetio da se sutra obeležava Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom pa bi zbog toga, kako smatra Martinović, a u vezi sa današnjim incidentima ispred parlamenta, trebalo da se obrate i Evropska unija i Tanja Fajon.

Tokom razgovora sa našom ekipom, Martinović nije nosio ni rukavice ni masku, javlja naša reporterka, a na pitanje zašto se ne pridržava propisanih mera, kratko je odgovorio da se pridržava distance i svih drugih propisanih mera, a kao razlog za nenošenje maske istakao je ne nosim kako bih mogao sa vama da komuniciram.

Martinović je ocenio da prilikom kontraprotesta i paljenja baklji niko nije povređen niti je bila ugrožena bilo čija bezbednost.

„Jedan deo građana Srbije je osetio potrebu da reaguje na sramno lupanje o šerpe pošto su aplauzi od 20 časova bili namenjeni našim lekarima i našim medicinskim sestrama i svima onima koji su se junački borili protiv pandemije i koji se i dan danas bore protiv pandemije. Jedan deo građana je osetio potrebu da reaguje na takve stvari i da tim bakljama upali svetlo u Srbiji i da pokaže da postoji ona većinska Srbija koja dobro razume kolike su napore uložili naši lekari, medicinske sestre i sve zdravstvene ustanove da bismo bili država u Evropi sa najmanjim stepenom smrtnosti od jedne pandemije koja je pogodila čitav svet i za koju još uvek nema adekvatnog leka“, zaključio je Martinović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare