Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Dveri Boško Obradović dobio je poziv i biće saslušan u Prvom osnovnom tužilaštvu 28. maja zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje, kada je pre dve nedelje ispred Skupštine Srbije napao poslanika Marijana Rističevića i pocepao mu sako.

Obradović će biti saslušan u svojstvu osumnjičenog, a nakon što on bude dao izjavu, u tužilaštvo će biti pozvan i oštećeni Rističević.

Podsećamo na to da je 12. maja Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podneta krivična prijava protiv Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu koji se dogodio ispred Doma narodne skupštine, kada je napadnut poslanik Marjan Rističević.

Krivičnu prijavu kojom se Obradović i ostali terete za krivično delo nasilničko ponašanje, tužilaštvu je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova nakon prikupljanja potrebnih obaveštenja i podataka.

Povodom incidenta ispred Skupštine, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je krivična prijava podneta protiv B.O, M.Ð, D.Ð. i S.M.

Tada je u saopštenju navedeno da se oni sumnjiče da su 8. maja bili među učesnicima okupljanja ispred Doma Narodne skupštine Srbije, kada je došlo do povređivanja poslanika Marijana Rističevića, nakon čega su grubo vređali i ugrozili sigurnost ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Tom prilikom su i drugi poslanici koji su ulazili u skupštinu takođe grubo vređani, stoji u saopštenju tužilaštva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare