Boško Obradović
Foto: Printscreen FoNet/video

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da "svi koji su poslednjih 30 godina pljačkali Srbiju" trebaju da budu sankcionisani zatvorskim i finansijskim kaznama, kao i lustracijom, a da u budućoj vlasti nema mesta za one zbog kojih je "pre devet godina na vlast došla Srpska napredna stranka (SNS)".

Obradović je danas, tokom „Porodične šenje“ i skupa članova i simpatizera Dveri u Leskovcu, pozvao opoziciju da „iz beogradskih kabineta i sa Tvitera izađe na teren, direktno među narod“.

On je pre šetnje, koja je održana pod sloganom „Za sve naše porodice“, preko razglasa kazao da se ta stranka protivi vraćanju na vlast bivšeg režima.

„Vi znate da smo mi veliki protivnici aktuelene vlasti, ali smo protiv da se vrati i bivši režim jer i on nije bio dobar. Da je on bio dobar ne bi SNS došla na vlast. I nije se 2012. godine toliko glasalo za Tomislava Nikolića, koliko se glasalo protiv Borisa Tadića. I to je poruka svim mojim kolegama u opoziciji“, rekao je Obradović pred okupjenim gradjanima na Širokoj Čaršiji u centru Leskovca

Lider Dveri ocenio je da je potrebna potpuna reorganizacija opozicije u Srbiji.

„Ubi nas beogradizacija, beogradski kabineti, saloni, prazne priče, čekanje nekoga iz Evrope da nam pokloni slobodu, pravdu i demokratuju. Ja mislim da nam niko to neće pokloniti, već da je vreme da se izadje među narod, da se ide od vrata do vrata. Vlast nam je zatvorila velike medije, ali nam ne može zabraniti direktan susret sa građanima“, rekao je Obradović.

Na vlast bi, prema njegovim rečima, trebalo da dodju „neki novi, mladi ljudi“.

„Možemo i trebamo da saradjujemo i zajedničkim snagama da dodjemo do smene ove vlasti ali morate da znate da nema povratka na bivši režim. Moramo da menjamo ne samo vlast, već i čitav sistem koji je korumpiran i koji traje više od 30 godina. Nismo mi danas samo materijalno gladni i osiromašeni, mi smo gladni pravde“, poručio je Obradović.

Govoreći o programu Dveri, Obradović je naveo da je taj pokret na prvo mesto stavio očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali i „porodicu kao stub društva“, s obzirom da se zalaže za poreske olakšice za mlade bračne parove i za svako rođeno dete.

Šetnja kroz Leskovca pod sloganom „Za sve naše porodice“ početak je predizborne kampanje Dveri, kazao je Obradović.

Takva šetnja biće održana 10. maja, u 12 časova, u Lebanu, dok će centralni skup biti održan ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu 15. maja, na Svetski dan porodice.

Skup i šetnja protekli su mirno, bez incidenata, uz obezbedjenje policije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare