Boško Obradović u sedištu Delegacije EU u Beogradu

Politika 06. maj. 202116:42
Podeli:
Boško Obradović Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Lider Dveri Boško Obradović došao je u sedište EU u Beogradu gde će obaviti konsultacije sa evropskim posrednicima povodom međustranačkog dijaloga koji treba da se vodi između vlasti i opozicije u vezi sa poboljšanjem izbornih uslova.

Ranije danas, sa “posredničkom četvorkom” razgovarali su predstavnici Narodne stranke i još pet organizacija, a dan ranije su to učinili, najpre SSP Dragana Ðilasa, DS, PSG, Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Nova stranka, SDS, 1 od 5 miliona, GDF.

Evroposlanici bi, kako je rekao predsednik Skupštine Ivica Dačić, njemu trebalo sutra 7. maja da prenesu o čemu su razgovarali sa strankama i da se nakon toga utvrdi agenda i format međustranačkog dijaloga.

Zabrana putovanja u zemlje koje nisu u Evropskoj uniji sada onemogućavaju posrednike da dođu u Beograd, ali su oni, kako su sve stranke prenele, veoma zaintresovane da što pre dođu u Srbiju.

Dačić je rekao da dijalog neće početi pre juna, a i pojedine partije veruju da će se mere u EU tada relaksirati i da će onda svi sesti za sto.

Pored ovog dijaloga, vodi se još jedan, bez posrednika iz Evropskog parlamenta i on bi, uz prisustvo predsednika Republike, trebalo da se nastavi uskoro.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar