Boško Obradović Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

“Bio sam u pravu kad sa rekao da bi Boris Tadić trebalo da se povuče iz politike. Njegova kandidatura za predsednika predstavlja simbol povratka na bivši režim, koji niko ne želi jednako kao aktuelnu vlast. Narodu je dosta da bira između Tadića i Vučića”, rekao je predsednik Dveri Boško Obradović.

Podsetimo, bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić je za Nova.rs rekao da bi se kandidovao na predsedničkim izborima isključivo ukoliko bi procenio da niko drugi od kandidata neće moći da pobedi Vučića, ali i da upravlja državom.

Reagujući na ovu izjavu, Obradović kaže da sada svi shvataju da je na vreme reagovao kad je, kako navodi, apelovao na bivšeg predsednika Srbije da se povuče iz politike.

Pročitajte još...

“Ja sam ukazao da ne želimo da budemo taoci bivšeg režima koji nas, zajedno sa sadašnjim, drži u začaranom krugu koji traje već punih 30 godina. Smatram da je građanima Srbije dosta da biraju između Borisa Tadića i Aleksandra Vučića, Ivice Dačića i Čedomira Jovanovića ili između Vojislava Šešelja i Nenada Čanka. Ti ljudi su veoma dugo političkoj sceni, rekli su sve što su imali i uradili su sve što su mogli”, navodi Obradović, poručujući da je vreme da dođe do smene političkih generacija u Srbiji.

“Predsednička kandidatura Borisa Tadića je simbol povratka na bivši režim koji, duboko sam uveren, niko ne želi kao i aktuelnu vlast. Mi smo još u spetembru prošle godine pokrenuli inicijativu, ne samo za promenu sadašnje vlasti, već i korumpiranog političkog sistema koji ovde važi već tri decenije, a čiji je jedan od simbola nesumnjivo i Boris Tadić. Zato je važno da opozicija izađe iz uloge taoca bivšeg režima”, naglašava Obradović.

Lider pokreta Dveri kaže da ni pod kojim uslovima ne bi mogao da stane iza kandidature Borisa Tadića, napominjući da je mnogo važno da opozicija ima zajedničkog kandidata prihvatljivog za sve.

“U suprotnom slučaju mi ćemo se opredeliti da li ćemo imati svog kandidata”, zaključio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare