Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

"Kao budući narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe Srpskog pokreta Dveri predlažem da konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije bude održana na Kosovu i Metohiji. Stvar je dogovora da li bi to bilo u Gračanici ili Kosovskoj Mitrovici, ali je svakako od ogromnog značaja da bude na Kosovu i Metohiji. Više je razloga za to", saopštio je Boško Obradović, lider Dveri.

„Prvo, to bi bila jedinstvena prilika da svi budući narodni poslanici posete Kosovo i Metohiju i polože zakletvu na poslanički mandat upravo na tlu srpske Svete Zemlje, što bi ih posebno obavezivalo u daljem poslaničkom radu. To bi bio ogroman i simbolički i konkretan čin podrške opstanku srpskog naroda na KiM i očuvanju južne srpske pokrajine u sastavu Srbije“, naveo je Obradović, a objavljeno je na sajtu Dveri.

On je dodao da bi to bila „jedinstvena prilika da svih 250 narodnih poslanika budu raspoređeni tako da posete sve krajeve Kosova i Metohije i direktno se lično uvere kako žive Srbi i drugi građani Srbije na KiM“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovim povodom oni bi mogli posetiti i veliki broj srpskih svetinja na KiM – crkava, manastira i istorijskih spomenika, što bi sve zajedno sigurno pratili domaći i svetski mediji sa velikom pažnjom. Konačno, Narodna skupština u novom sazivu mogla bi na posebnoj sednici odmah po konstituisanju na samom Kosovu i Metohiji da se izjasni o uslovu koji nam je ispostavljen iz Evropskog parlamenta da moramo da priznamo lažnu državu Kosovo i da ga javno odbije posebnom skupštinskom rezolucijom, u kojoj bi istovremeno bilo zatraženo da se proces daljih pregovora o KiM vrati u SB UN – tamo gde mu je i jedino pravo mesto“, istakao je Obradović.

On je naveo da ne vidi nijedan razlog zašto konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine ne bi bila održana na KiM.

„U slučaju da postoji razlog za to onda bi prva sledeća skupštinska sednica nakon konstituisanja novog parlamenta u Beogradu mogla biti održana na KiM sa istim ovim ciljevima i zadacima na koje je Ustav Srbije obavezao sve narodne poslanike“, izjavio je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare