Boško Obradović Foto:TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je rekao kako je spreman da raspiše nove beogradske izbore, a predstavnici opozicionih partija u Srbiji u razgovoru za "Novu" otkrili su zbog čega su uvereni da će doći do novih izbora, na kojima će vladajuća stranka doživeti poraz. Tako Boško Obradović smatra da bi u tom slučaju i sadašnja i bivša vlast gore prošli, jer su "mnogi birači shvatili da im treba nešto treće i novo".

Pitanje da li će biti novih izbora u glavnom gradu Srbije otvoreno je nakon sastanka lidera Stranke slobode i pravde Dragan Đilas održao sastanak sa šefom srpske države, Aleksandrom Vučićem, a nakon pomenutog razgovora, deo opozicije je tvrdio da sumnja da će Vučić održati reč i da mu se ne može verovati uprkos tome što je javno poručio da je spreman za novu izbornu trku.

U nedelju je Vučić ponovio da će prihvatiti ponavljanje izbora.

„Raspisaću nove izbore za Beograd kad opozicija poželi. Ali trebalo bi da razmisle, jer će izgubiti ubedljivije“, rekao je Vučić.

Dan ranije, Đilas je na konferenciji za medije rekao da je sastanak sa predsednikom Srbije bio neophodan korak i da je suština njihovog razgovora bila kako rešiti situaciju u najvećem gradu u zemlji.

„Suština tog razgovora je bila da dođemo do rešenja šta da radimo sa situacijom u Beogradu gde 70.000 ljudi više glasalo za stranke opozicije, a vlast, zbog izbornog zakona, može da napravi većinu. U takvoj situaciji idete i razgovarate, ne sedite kod kuće skrštenih ruku i pričate neke parole. Nove izbore ćemo imati u Beogradu u decembru ili martu i to će biti šansa da ovaj grad više ne vode Šapić ili Vesić“, poručio je on.

Predsednik Dveri, Boško Obradović, rekao je da izbori nisu šala ni igra, kao ni državne institucije. On je takođe uveren u to da će ostvariti bolji rezultat nego što bio slučaj prošli put.

„Izbori nisu ni šala ni igra, kao ni državne institucije. A ovo što su uradili Vučić i Đilas je sprdnja i sa izborima i sa institucijama. Neka prvo njih dvojica saopšte šta su se dogovorili jer SNS i SSP imaju većinu odbornika u skupštini grada Beograda i od njih zavisi da li će biti formirana nova beogradska vlast ili idemo na nove izbore. A onda ćemo se i mi koji predstavljamo treći put između sadašnje i bivše vlasti izjasniti. Od izbora nikada ne bežimo i imaćemo samo još bolji rezultat jer su mnogi birači tek sada shvatili da su sadašnja i bivša vlast u dogovoru i da nam treba nešto treće i novo“, rekao je on.

BONUS VIDEO Boško Obradović o kriminalu i korupciji u vrhu vlasti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare