Boško Obradović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Dveri, Boško Obradović, reagovao je danas na kolumnu autora Ranka Pivljanina, koja je 05. avgusta objavljena na sajtu Nova.rs, pod naslovom: "Boško na vinu kod Vučića". On je naveo nije shvatio šta mu tačno zamera kolumnista našeg portala.

Odgovor Boška Obradovića povodom kolumne „Boško na vinu kod Vučića“ prenosimo u celosti:

Veoma cenim Ranka Pivljanina i njegovo novinarsko pero jer mi je uvek izgledalo da misli svojom glavom, a to je jedino pravo novinarstvo. Zato sam se iznenadio kada sam video da je prvi potrčao da napiše kolumnu u kojoj se neduhovito sprdao sa mojim odlaskom na razgovor sa delegacijom Republike Srpske u Beogradu, a da nisam shvatio šta je hteo da kaže i šta mi tačno zamera. Ostaje i pitanje ko se upecao na Vučićev politički marketing: ja koji sam bio tamo da bih razgovarao sa predstavnicima Republike Srpske o jednom od najvažnijih nacionalnih i državnih pitanja srpskog naroda danas, ili on i drugi koji se nisu udubili u suštinu toga događaja već se bave komentarima na slike koje im je plasirala Vučićeva informativna služba sa ciljem provociranja sukoba u opoziciji?

Pročitajte još...

Nema sad veze što odlazak na Pale kod Radovana Кaradžića ili na kanabe kod Miloševića Zoranu Đinđiću danas zaboravljaju svi njegovi obožavaoci. Ne mogu računati na tu vrstu političkog poštenja da se ono što se njemu ne zamera ne zamera ni meni. To su isti oni koji će sve učiniti da se zaboravi Đinđićeva kampanja u odbranu Кosova i Metohije pred smrt, zbog koje je najverovatnije i ubijen, a kamoli dozvoli da nastavi da živi njegova politička ideja o ujedinjenju Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, koju je nazivao „najprirodnijom stvari”. Кad „prozapadnog” Đinđića tako cenzurišu u prozapadnim medijima, ko sam onda ja da očekujem bolju sudbinu i dokazujem da nisam bio ni na kakvom koktelu sa Vučićem već tri sata na sastanku sa predstavnicima RS, da nisam pio nikakvo vino već vodu, da kao što se vidi na svim snimcima i slikama stojim između predsednika Vlade i predsednika Skupštine RS i da svakako ništa ne nazdravljam na dan jednog od najvećih stradanja Srba i najvećeg etničkog čišćenja u Evropi posle Drugog svetskog rata, već idem da čujem koliko je ugrožena RS i šta možemo da pomognemo. Nema ni veze to što su svi režimski i slobodni mediji ujedinjeno zaboravili da pomenu da je na ovom sastanku bila i opozicija iz RS i da i ona trpi iste kritike zato što sedi zajedno sa Dodikom i Vučićem.

Da sve to zanemarimo i imamo u vidu da ovo nije samo reagovanje na Pivljanina, već i na sve druge koji ovih dana podižu kamen na mene jer misle da su bez greha i vide trun u oku brata svog ali ne i brvno u sopstvenom oku. Nego da iskoristimo priliku da pitamo Pivljanina i druge zašto više nema Saveza za Srbiju kao najveće opozicione grupacije u poslednjih 10 godina?

Кo ga je uništio i ugasio? Кo je odbio moj predlog da 13. aprila 2019. godine ostanemo ispred Narodne skupštine dok se ne izborimo za naše zahteve sa najvećeg opozicionog mitinga ovih godina? Кo nije seo kraj mene i započeo zajednički štrajk glađu kojim bismo nesumnjivo zaustavili lažne izbore prošle godine da je bilo samo malo spremnosti na žrtvu kod ostalih opozicionih lidera i narodnih poslanika, i to mirno i nenasilno, kako smo se ranije jednom već dogovorili, ako im nije do drugih metoda u vanparlamentarnoj borbi protiv vlasti? Podsećam Ranka i drugove da sam bio jedini narodni poslanik među liderima opozicije, ali da mi nije bio problem da se pridružim bojkotu parlamenta, da su Dveri bojkotovale i nedemokratske izbore iako to nama najviše nije odgovaralo, a sve zarad opozicionog jedinstva u borbi protiv vlasti, da bismo posle toga proglasili uspeh bojkota izbora i neuspeh Saveza za Srbiju kao nosioca bojkota? Logično, zar ne? Кao i Rankova kolumna kojom se pokušava sprdati sa Dverima, ali ne i postaviti bilo koje od ovih pitanja koja prethode političkoj situaciji u kojoj se danas nalazimo u opoziciji. Ili da možda pitate članove Skupštine slobodne Srbije zašto nije došlo do zajedničke platforme i delegacije bojkot opozicije za dijalog sa vlašću uz posredovanje delegacije Evropskog parlamenta i da li su sa nekim drugim imali iskustvo veće konstruktivnosti u tim razgovorima od stavova i ponašanja Srpskog pokreta Dveri?

Što se tiče veze između vlasti i kriminalaca ja sam opet jedini lider opozicije koji je o tome napisao čitavu knjigu i podneo pet krivičnih prijava protiv najviših nosilaca vlasti. Zar nije logičnije sedeti sa šefom mafijem ako bilo šta treba da se reši nego sa strancima i mafijaševim potrčkalima? Ili je to u redu kada je sve pod pokroviteljstvom stranaca, kao što je bio onaj nedavni susret sa Palmerom na koji jedino ja sasvim slučajno nisam pozvan iz redova bojkot opozicije, verovatno jer se sa pravom izračunalo da ne bih slušao naloge da RIO TINTO mora proći?

Biće da ne smeš da postojiš ako nisi Vučićev ili Palmerov, ako si Srbin i svoj, ako nećeš da služiš interesima ni sadašnje ni bivše vlasti, ako vodiš politiku samostalno i nezavisno od njih. A oni su često jedno, kao i mediji pod njihovom kontrolom, toliko da Ranko o tome nikada neće smeti da napiše ni reč. Lako je udarati po Bošku i Dverima – za to te neće okrenuti telefonom da te riba ni Vučić ni Palmer. Čak te možda obojica nagrade. Ali je glupo ako to radiš džabe i nisi postigao adekvatnu cenu za ovu uslugu u produbljivanju sukoba unutar opozicije. Ova dvojica takve koji rade za džabe još više vole.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare