Boško Obradović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Komentarišući najavu da će konstitutivna sednica Skupštine Srbije biti pre kraja jula, predsednik pokreta Dveri i budući narodni poslanik, Boško Obradović, rekao je za Nova.rs da će parlament konačno izgledati reprezentativno, te da će opozicija biti najjača do sada.

„Narodna skupština će konačno izgledati reprezentativno i u njoj se naći čitav spektar ideoloških opcija od levice do desnice. Opozicija će biti najjača do sada i vlasti će biti mnogo teže da opstruiše rad Parlamenta kao do sada, posebno ako se opozicija drži jedinstveno“, naglašava Obradović.

On je rekao da je važno odmah ustanoviti koje tačno vlast, a ko opozicija i ko se kako postavlja prema glavnim linija političkog rascepa u Srbiji.

Pročitajte još...

„A to su stavovi prema КiM, RS, NATO, uvođenju sankcija Rusiji, povratku redovnog služenja vojnog roka,… Fokus opozicije bi trebalo da bude otvaranje svih krupnih afera kriminala i korupcije u vrhu vlasti, kao i promena Poslovnika o radu Narodne skupštine kako bi opozicija dobila više parlamentarnog vremena, poput skupštinske obaveze ministara da odgovaraju na aktuelna pitanja ili predsedavajućeg da zakonski predlozi opozicije dođu na dnevni red skupštinskih zasedanja“, naveo je on.

Govoreći o pokretu Dveri i njihovom delovanju u parlametu, Obradović je rekao da će oni insistirati na skupštinskim inicijativama koje prate njihov izborni program.

„Od uvođenja neradne nedelje i u privatnom sektoru, vraćanja otetih penzija, veće podrške domaćoj privredi i poljoprivredi, poreske reforme u korist porodice koja bi značila manji porez na zarade i imovinu za svakoga ko stupi u brak i dobije dete, do preispitivanja rada javnih izvršitelja i zakona o zaštiti prezaduženih porodica“, naveo je Obradović.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije najkasnije mora da se održi do 4. avgusta, ali će ona najverovatnije biti krajem jula. Podsetimo, predsednik parlamenta u tehničkom mandatu, Ivica Dačić, rekao je da će najverovatnije naredne nedelje saopštiti termin prvog okupljanja narodnih poslanika.

BONUS VIDEO: Boško Obradović o kriminalu i korupciji u vrhu vlasti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar