Foto:KLIP

Od svog nastanka, mural sa likom Zorana Đinđića na platou kod Filozofskog fakulteta biva uništavan i skrnavljen. U sklopu obeležavanja 18. godišnjice od ubistva prvog demokratski izabranog premijera Republike Srbije, predstavnici Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) i Nove stranke obnovili su mural, uklanjanjem grafita, ispisa i boje sa zaštitnog stakla.

Osnivač KLIP-a Marko Bastać veruje da je u Beogradu uvek bilo više onih koji svojim duhom i ponašanjem ovaj grad čuvaju i neguju, od onih koji ga uništavaju.

„Prisećajući se reči Zorana Đinđića iz perioda u kom je bio gradonačelnik „grad je po svom imenu beo, mi ćemo ga napraviti gradom svetla“ ne mogu da se otmem utisku da današnjim Beogradom upravlja rušilačka manjina, koja želi da prestonica bude u mraku. Pre tri godine smo, kao signal sugrađanima da postoji svetlo na kraju tunela, postavili ovaj mural i više puta ga obnavljali nakon skrnavljenja. Naš dug i naša obaveza prema ubijenom premijeru je da omogućimo pristojnoj i miroljubivoj većini da živi u gradu kakav zaslužuje“, rekao je Bastać.

Foto:KLIP

On je dodao da već 18 godina traje teška borba za Đinđićevu zaostavštinu, jer njegovi protivnici, vešto kamuflirani u graditelje spomenika iz pozicije vlasti pokušavaju da ospore i unište sve za šta se on zalagao.

„Ubijen je čovek, Srbija je osakaćena, ali moramo verovati da energija i vizija žive i dalje – u vozaču autobusa, vaspitačici, nastavniku i svima onima koji će svaki dan biti bolji, da bi Srbija bila bolja. Mi smo među njima“, poručio je Bastać, osnivač KLIP-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Uroš Eleković kaže da je Srbija 12. marta 2003. godine – stala, izgubila energiju, izgubila hrabrost, optimizam i perspektivu.

„Naša istorijska, politička i građanska dužnost je da vratimo tu ideju, prikupimo energiju, smognemo hrabrosti, vratimo optimizam i perspektivu Srbiji i gledamo u budućnost, tamo ćemo se sresti“, rekao je Eleković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare