Foto:Ne davimo Beograd

Aktivisti Inicijative "Ne davimo Beograd", koja bojkotuje predstojeće izbore zakazane za 21. jun, oblepili su danas zgradu Republičke izborne komisije, simbolima bojkota, jer kako su naveli, to je jedna od institucija koja radi za kriminalni vladajući režim, te pozvali građane i građanke da se pridruže borbi za slobodnu, demokratsku i solidarnu Srbiju i te da, kako su naveli, bojkotuju lažirane izbore.

„Sve političke partije, organizacije civilnog društva, eksperti, međunarodne organizacije i brojni pojedinci koji prate izborne procese su se složili da nema zadovoljavajućih izbornih uslova. Za to vreme, RIK je, umesto suštinskih promena da se dođe do fer uslova za sve učesnike, kojima bi se konačno smanjio pritisak na birače i omogućili slobodni i fer izbori, odlučio da bude saučesnik izborne farse“, navela je u saopštenju inicijativa „Ne davimo Beograd“.

Oni podsećaju da bez nezavisnih izbornih tela, kao i dosledne primene zakona kojim se štiti tajnost izbora i smanjuje pritisak na birače, ne može biti slobodnih i fer izbora. Zbog toga, kažu, na tim izborima nema smisla učestvovati, jer se na taj način legitimiše prekrajanje izborne volje građana i građanki.

Današnja akcija Inicijative Ne davimo Beograd Foto:Ne davimo Beograd

„U Srbiji se ne održavaju izbori, već vlast sprovodi nasilje nad građanima i građankama Srbije. Režim Srpske napredne stranke i njenih satelita organizuje lažirane izbore da bi prikrili očiglednu istinu – da su zaveli diktaturu u Srbiji. Oni su uzurpirali i uništili svaku instituciju i onemogućili da se čuje glas građana“, zaključili su iz Ne davimo Beograd u svom saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar