Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić, izjavio je danas da bi svi objekti izgrađeni u Beogradu na vodi "mogli da budu uklonjeni kao bespravna gradnja“, ako bi Ustavni sud proglasio da je leks specijalis koji je usvojen zbog tog projekta neustavan.

On je istakao da bi opozicija trebalo da obeća da će prvo pokrenuti tu proceduru pred Ustavnim sudom, a ako bi ona uspela, pravna posledica bi bila da leks specijalis o Beogradu na vodi postane neustavan i da ugovor između Srbije i investitora iz UAE postane ništavan.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

PROČITAJTE JOŠ...

„Ako bi se to dogodilo, svi izgrađeni objekti bi postali bespravna granja, a bespravna gradnja više ne može da se legalizuje i morala bi da bude uklonjena“, rekao je Gajić za Njuzmaks Adria.

On je dodao da su u vezi sa Beogradom na vodi sporna tri pravna akta – međurdržavni ugovor između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije, leks specijalis i ugovor između Srbije i arapskog investitora.

„Taj ugovor obezbeđuje svim budućim privatnim investicijama koje dolaze iz Emirata da se na njih neće primenjivati zakoni koji važe u Srbiji“, rekao je Gajić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare