Foto:N1

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da bi "ogromne" subvencije stranim investitorima trebalo preusmeriti majkama koje rađaju troje i više dece, jer je to kako je ocenio, najsigurnija investicija.

„Vlada Srbije stranim investitorima daje između 50.000 i 100.000 evra po zaposlenom. To je novac građana Srbije koji bi trebalo raspodeliti tako da se za treće dete dobije pomoć od 25.000 evra, za četvrto 50.000 evra, a majke koje rode petoro i više dece trebalo bi da dobiju 100.000 evra i ne bi morale da rade, nego bi mogle da se posvete odgajanju dece“, naveo je Kovačević a prenela Narodna stranka.

Upitao je da li su strani investitori „važniji od sopstvene dece“.

„Mladi se plaše siromaštva i zato se teško odlučuju na iskorak ka braku i potomstvu. Zato im se mora pomoći. Država je učinila sve da mlade ne zadrži u Srbiji, a nije učinila ništa da ih podstakne na potomstvo. Rezultat takve politike je da Srbija godišnje izgubi više od 40.000 ljudi“, rekao je Kovačević.

Naveo je da se „potpuno slaže“ sa izjavom predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je demografski napredak Srbije najvažniji, ali i dodao da se „uopšte“ ne slaže sa Vučićem da je teško pronaći mere kojim bi se taj napredak podstakao i osigurao.

„Vladu Srbije taj problem zanima samo kao još jedna tema koju koristi isključivo za svoju propagandu i politički marketing“, ocenio je član Predsedništva Narodne stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)