sandra božić jelka
Sandra Božić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslanica SNS Sandra Božić nedavno je postavljena za članicu Odbora Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, a samo na toj funkciji mesečno će zarađivati 60.109 dinara.

Portal Nova.rs nedavno je po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja pitao Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije koliku će mesečnu nadoknadu primati poslanica SNS Sandra Božić kao članica Odbora te institucije.

U odgovoru našoj redakciji Direktorat nas je uputio na njihov Informator o radu za 2021, u kome piše da članovi Odbora primaju nadoknadu od 60.109 dinara.

Božić kao zamenica šefa poslaničke grupe SNS i predsednica Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije mesečno zarađuje 93.750 dinara, a dobija i paušal u iznosu od 34.308 dinara. To znači da joj samo po osnovu prihoda iz parlamenta na račun legne oko 128.000 dinara.

Kada se na to dodaju i primanja iz Direktorata, poslanica SNS mesečno zaradi više od 188.000 dinara.

Sandra Božić u žižu javnosti dospela je kada se pridružila svom kolegi i šefu poslaničke grupe SNS Aleksandru Martinoviću na stepenicama ispred republičkog parlamenta – u štrajku glađu. Isti je prekinula i pre nego što ga je započela, nakon poziva Aleksandra Vučića.

Ubrzo smo je mogli čuti kako, poput Martinovića, naziva opozicionare fašistima, bitangama, bandom, paćenicima….

U jednom od svojih pokušaja da uvredi potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, Božić se toliko zanela da je pomešala merne jedinica, pa su joj se, umesto kvadrata, ukazali hektari.

BONUS VIDEO Protest ispred Skupštine – zvižduci za poslanike i policiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare