Sandra Bozic
Sandra Božić Foto:FoNet/Milica Vučković

Poslanica Srpske napredne stranke i potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić, postala je član Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, na čijem je čelu ministarka kulture Maja Gojković.

Najnoviji angažman Božićeve dokaz je da se dodovoravanje predsedniku Srbije kako u Skupštini Srbije, tako i u javnim nastupima na televiziji, ali i na društvenim mrežama, naprednjacima isplati. Božić je poznata po vređanju opozicije i obračunavajnu sa onima koji ne dele politiku Srpske napredne stranke.

„Na osnovu člana 15. i člana 17. stav 1. Zakona o radijacionoj i nuklearnoj sigurnosti i bezbednosti („Službeni glasnik RS”, br. 95/18 i 10/19) i člana 43. stav 2. Zakona o Vladi („Službeni glasnik RS”, br. 55/05, 71/05 –ispravka, 101/07, 65/08, 16/11, 68/12 – US, 72/12, 7/14 – US, 44/14 i 30/18 – dr. zakon), Vlada donosi REŠENJE o imenovanju člana Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije.

Imenuje se Sandra Božić za člana Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, na pet godina.

Ovo rešenje objaviti u „Službenom glasniku Republike Srbije”. 24 broj 119-11763/2021″ navodi se u rešenju koje je potpisala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Jedan poziv menja sve

Sandra Božić u žižu javnosti dospela je kada se pridružila svom kolegi i šefu poslaničke grupe SNS Aleksandru Martinoviću na stepenicama ispred Republičkog parlamenta – u štrajku glađu. Isti je prekinula i pre nego što ga je započela, nakon poziva Aleksandra Vučića.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Božić je u poslaničke klupe sela 2018, umesto Vesne Rakonjac, kojoj je prestao mandat. Prema javno dostupnim podacima, od marta 2015. do marta 2018. bila je direktorka pančevačkog JKP „Grejanje“. Nakon što je izabrana za poslanicu, podnela je ostavku na dotadašnju funkciju.

Predsednica je Unije žena SNS Pančevo i poverenica Gradskog odbora te stranke u Pančevu. Završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Izjavila je jednom da je u politiku ušla „iz uverenja“.

„To mi je i struka, i u njoj sam iz uverenja i ostajem“, rekla je svojevremeno Božić.

Članica je skupštinskih odbora za rad, prava deteta, odbranu, zdravlje, administrativno-budžetska pitanja, te grupa prijateljstava sa Švedskom, Rusijom, Austrijom, Nemačkom, Ganom, Kinom, Grčkom, SAD, Azerbejdžanom i Portugalom.

Vređanje političkih neistomišljenika na Tviteru

Sandra Božić svoju partijsku vernost pokazuje i na Tviteru. U tvitovima na pogrdan način pominje lidere opozicionih stranaka, prvenstveno Dragana Đilasa, pa ga je tako „čašćavala“ rečima poput: plaćenik, diletant, lopov, narko diler, mrzitelj svog naroda…

Kada su na kući potpredsednika Stranke slobode i pravde Dejana Bulatovića osvanule pretnje, Božić je napisala:

„Mučeni tajkunski junaci opet od sebe pravite žrtve? Ali, ništa pametnije vi i niste mogli da naučite, s obzirom na paćeničku i šizofrenu ličnost onog koji vas vodi i crta mete po deci političkih oponenata! @DraganDjilas vodoperiva neka farba, ili si dužan Bulatoviću novu fasadu?“.

Potpredsednicu SSP Mariniku Tepić nazivala je „tajkunskom narikačom i saradnicom narko dilera“.

Sandra Božić poznata je po svojim ispadima u javnosti, te je neizostavno pomenuti i njenu izjavu da potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Novom Sadu ima stan od 10.000 kvadrata, odnosno jednog hektra.

Najnoviji sumanuti postpak poslanice vladajuće stranke i novopečene članice Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, definitvno je haljina u kojoj je pozirala pored jelke, a koja je identičnog dezena kao i novogodišnje drvce.

Još jedan Grčić, u ženskom obliku doduše, dokopao se značajne funkcije za koju nije kvalifikovan, jer su upravo takve osobe potrebne predsedniku Srbije. Ako se u Srbiji bude gradila nuklearna elektrana, kako je Vučić najvaljivao, teško nama sa Gojković i Božić u tandemu.

Zasad, imamo sreće što nuklearku nemamo.

****

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 28. Decembar

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare