Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Napadi na novine Nova, nakon onog koji je juče pokrenula poslanica SNS Biljana Pantić Pilja na svom Instagram nalogu, nastavljeni su danas i u Skupštini Srbije. Umesto problemima građana Srbije i predloga kako da se isti reše, glavna tema poslanika je ponovo bio Aleksandar Vučić i navodni napadi na njega. Istina objavljena u prvom broju lista NOVA baš ih je uznemirila.

Bio je ovo dan u kome su poslanici srpskog parlamenta ponovo bili više zabrinuti za predsednika Aleksandra Vučića nego za građane Srbije.

Činjenica da su u Srbiji počele da izlaze nezavisne novine NOVA, uprkos svim opstrukcijama koje su postojale, poslanike vladajuće stranke i koalicione partnere iz SPS-a čini se da je baš uznemirila.

Da je tako jasno je iz današnih nastupa poslanika kojima nije jasno da je kritika vlasti u svakom demokratskom društvu normalna i pre svega očekivana pojava.

Ono što se takođe može zaključiti  iz izjava poslanika je i da su novu novinu NOVA pročitali od prve do poslednje strane.

Pažljivo…

I istina ih je baš uznemirila.

„Napad na Vučiča 28 puta na prve dve strane“

A kako je to izgledalo u Skupštini danas preneo je Tanjug.

Tako je, kako se navodi, poslanik na listi Aleksandar Vučić-za našu decu Aleksandar Marković primetio da se pojavio, kako je rekao, novi tabloid.

Kako je pažljivo čitao i brojao, zaključio je da je „28 puta na prve dve strane napadnut predsednik Vučić“.

“Jasno je šta možemo očekivati od ovog tabloida. Sve to govori da će se nastaviti pritisci na Srbiju i negatvna kampanja koja je usmerena protiv Vučića”, rekao je Marković a preneo Tanjug.

U raspravu se uključio i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević.

On je zaključio da napadi ( na Vučića) dolaze od onih koji kreću od pretpostavke “što gore po Srbiju, to bolje po nas”.

Milićević je u svom nastupu imao red pohvala na račun vlasti a zatim red pokude na račun nezavisnih medija.

Niko od njih međutim nje se osvrnuo na ulični rečnik predsednika Srbije koji svakodnevno koristi u obraćanju građanima, nezavisnim medijima i neistomišljenicima.

A upravo to je bila jedna od tema prvog boja NOVE.

Ološ, fukara, neradnik, lopov, mafijaš, kriminalac, fašista, secikesa, pedofil…reči su koje predsednik države koristi u svakodnevnim nastupima.

I u tome nema laži niti napada.

Osim toga, isti ti poslanici nisu reagovali ni na otvorene pretnje koje je njihova koleginica Biljana Pilja uputila novinarime Nove na Instagramu.

Ništa od ovoga ih nije uznemirilo, jer o građanima ne razmišljaju.

Razmišljaju isključivo o interesima svog „šefa“, Aleksandra Vučića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare