Novinarka portala Nova.rs Bojana Anđelić pitala je na konferenciji za novinare lidera Narodne stranke Vuka Jeremića zbog čega ne želi da Zdravko Ponoš bude kandidat opozicije, na šta je Jeremić odgovorio da ne komentariše lažne vesti.

Na konferenciji za novinare, gde je predstavljen dogovor lidera opozicionih partija oko zajedničkog nastupa na izborima, jedno pitanje proizvelo je veoma negativne reakcije kod lidera Narodne stranke Vuka Jeremića.

Naime, novinarka portala Nova.rs Bojana Anđelić upitala je Jeremića zbog čega on ne želi da Zdravko Ponoš bude kandidat za predsednika Srbije. Nakon toga, upitala je da li je tačno da je ideja da se zajednički dogovore oko predsedničkog kandidata, a da SSP ponudi kandidata za gradonačelnika Beograda. Odgovor Jeremića iznenadio je sve.

„Što se tiče prvog pitanja, ne bih da komentarišem lažne vesti, a što se tiče drugog – da, dogovaraćemo se konsenzusom“, rekao je Jeremić.

Anđelić je nakon toga upitala kako je to lažna vest, ukoliko se uzme u obzir sinoćno izlaganje Zdravka Ponoša, ali je Jeremić nastavio u svom maniru.

„Lažna vest je vest koja nije istinita. Ja ne komentarišem lažne vesti. Kao što je Lutovac rekao, mi ćemo se dogovarati oko predsedničkog kandidata, ali mislim da nije najkorisnije da kažemo sada ko će biti kandidat. Izabraćemo kandidata koji će najbolje stati na čelo kolone“, poručio je lider Narodne stranke.

Podsetimo, dnevni list „Nova“ i portal Nova.rs objavili su informaciju da je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić protiv je predloga da ispred opozicije kandidat za predsednika bude potpredsednik njegove stranke Zdravko Ponoš. Prema saznanjima Nova.rs, on je to ponovio i na jednom od poslednjih sastanaka s liderima SSP Draganom Đilasom i Demokratske stranke Zoranom Lutovcem.

Ponoš je bio jedan od potencijalnih predsedničkih kandidata opozicije okupljene oko SSP, DS i NS, ali i dela nestranačkih ličnosti. Ipak, podršku da baš on izađe na crtu Aleksandru Vučiću na izborima, koji će biti održani 3. aprila, nije dobio u sopstvenoj stranci.

Bonus video: Jasmina Dobrilović nasmejala lidere opozicije

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare