Marko Đurić Foto: Printscreen/Tanjug

Sastav nove vlade trebalo bi da bude poznat do 15. avgusta i očekuje se da bude promenjeno više od polovine sadašnjih članova kabineta Ane Brnabić.

Kako danas piše list Večernje novosti, pozivajući se na nezvanične informacije, mandat je zagarantovan ministrima finansija i poljoprivrede Siniši Malom i Branislavu Nedimoviću, kao i aktuelnoj premijerki, a znatno su ojačale šanse za ostanak u vladi Maji Popović i Jadranki Joksimović.

U najužem krugu za novog mandatara su dva imena.

Najmanje je osam ministara pod znakom pitanja, među njima su Anđelka Atanasković, Tomislav Momirović, Marija Obradović i Radomir Dmitrović.

Marko Đurić budući šef diplomatije?

Prema nezvaničnim informacijama, jedan od novih članova ministarskog tima mogao bi da bude Marko Đurić, koji je trenutno na poziciji našeg ambasadora u Americi. Već duže se u političkim krugovima spekuliše da se on vraća iz Vašingtona i da bi mogao da preuzme funkciju šefa diplomatije, koju trenutno obavlja Nikola Selaković.

Nastavak saradnje sa socijalistima u ovom trenutku je izvestan, tako da bi kadrovima Socijalističke partije Srbije (SPS) trebalo da pripadne određena kvota ministarskih mesta, doduše moguće nešto manje nego u odlazećem sastavu, gde su imali dva mesta.

Bonus video: Brnabić o Stefanoviću – Verujem u institucije, ja nisam tužilaštvo ni sud

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare