Sednica skupstine grada Zoran Radojicic i Goran Vesic
Zoran Radojičić i Goran Vesić Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Nova stranka (NOVA) zatražila je hitnu smenu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića i njegovog zamenika Gorana Vesića jer od juna 2017. godine "odbijaju da formiraju nezavisno antikorupcijsko telo", koje je obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 23 u pregovorima sa EU.

„Dvojac bez kormilara, koji se trenutno nalazi na čelu glavnog grada, mora da snosi i političku i moralnu odgovornost za to što Beograđani nemaju uvid u trošenje njihovog novca, kao i za neispunjavanje obaveza koje su deo pregovora sa Evropskom unijom, ka kojoj Srbija treba i mora ozbiljno da korača“, naveo je danas u saopštenju predsednik Gradskog odbora NOVA Beograd Uroš Eleković.

Prema njegovim rečima, „direktan dokaz za to koliko je korupcija duboko zašla u sve pore naše države“ je primer bivšeg predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića, koji je uhapšen zbog malverzacija oko izdavanja građevinskih dozvola u toj beogradskoj opštini.

„Zbog toga NOVA već nedeljama prikuplja potpise za raspuštanje Skupštine opštine Palilula, kako bi naše komšije dobile novu priliku da biraju odgovorne ljude koji će voditi njihovu opštinu i njihov grad“, rekao je Eraković.

On je najavio da će Nova stranka podržati javnu peticiju za smenu Radojičića i Vesića, koju je ranije danas predložio Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

Bonus video – Živković: Vračar postao kao Kaluđerica

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar