Osnivač Nove stranke i bivši premijer Srbije Zoran Živković rekao je za Nova.rs da je nedopustivo ono što se u petak desilo u Vidovdanskoj ulici, te da se tačno zna ko je odgovoran za taj incident.

Živković je danas bio prisutan među građanima Vračara, koji su protestovali zbog rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru. Oni zahtevaju da se pronađu odgovorni za to što je ugrožena bezbednost građana i najavili su da ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi, da će protestovati svake nedelje.

Bivši premijer rekao je za Nova.rs da je incident nadimak ove vlasti.

„Oni su incidentom došli na vlast, incidentom vladaju. Da li je u pitanju spoljna politika, Kosovo ili finansije, način je isti. Hvala Bogu što su svi živi i zdravi, ali to što se desilo juče u Vidovdanskoj je nedopustivo“, rekao je Živković za Nova.rs.

On je istakao da se tačno zna ko je odgovoran za pomenuti incident.

„Zna se tačno ko je izdao dozvolu, ko nije kontrolisao radove kako treba. Za ovo neko treba da podnese ostavku, jer kada se desi ovakva stvar zna se čija je subjektivna odgovornost. Mi na Vračaru imamo divlju gradnju kao da je Kaluđerica, to je nedopustivo. Ovakvi skupovi su dobri i reakcija građana je apsolutno prihvatljiva. Sledeća godina je prilika da ova vlast dobije prvi udarac i to u Beogradu“, zaključio je Živković.

Bonus video: Urušavanje zgrade u Vidovdanskoj

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare