Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nova stranka saopštila je danas da traži da parlament Srbije povuče iz skupštinske procedure "sramni predlog Zakona o izmenama i dopunama Zakona o vodama, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode".

Stranka je navela da oni treba da budu povučeni i „najstrože osuđeni“, dodajući da momentalno povlačenje „sramnih zakonskih predloga iz skupštinske procedure“ traži zbog „kršenja principa transparentnosti, javnosti rada institucija, zakona i Ustava“, koji su „zaštitni su znak vladajuće koalicije“.

„Zaštita životne sredine, transparentnost i princip tržišta su temelji politike koju Nova stranka zastupa od trenutka svog osnivanja i za koje se dosledno, hrabro i beskompromisno bori svakoga dana. A sa druge strane, nebrojeni predlozi zakona naprednjačkog režima ukazuju na bahatost i legalizaciju korupcije kroz princip ‘burazerske nagodbe’ vladajućih struktura, što za posledicu ima uništavanje životne sredine“, navodi se u saopštenju.

„Funkcioneri, članovi i simpatizeri Nove stranke, podržani neumornim aktivizmom građana koji ne daju da njihova zemlja završi u kandžama i raljama koalicije koja ruši i betonira sve pred sobom, u više navrata su sadili drveće, učestvovali u svakom protestu protiv uništavanja zelenih površina, ali i promovisali neophodnost podizanja svesti o zaštiti životne sredine i zelenih politika, sa praktičnim rešenjima prilagođenim uslovima života modernog čoveka i čak i najurbanijih gradskih sredina“, navodi se u saopštenju.

Nova stranka navela je da „o neophodnosti pomenutog govore i poražavajući podaci o kvalitetu vazduha koji udišemo i vode koju pijemo“.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar