Vladimir Kovačević Skupština objedinjavanja Pokreta "Da se struka pita" (D2SP) i Nove stranke Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Predsednik stranke "Nova-Da se struka pita" Vladimir Kovačević rekao je da Srbija mora da razvije i podstiče domaću industriju, a ne da se raduje tome što subvencioniše strane firme.

Kovačević je reagovao na intervju francuskog predsednika Emanuela Makrona koji je izjavio da svako štiti svoju ekonomiju subvencijama, pa tako Amerikanci imaju zakon „kupuj američko“, Kinezi „kupuj kinesko“, te se on zbog toga zalaže da i Evropljani donesu takav zakon.

Pročitajte još:

„Pitam se da li razumemo da kao država Srbija i mi moramo da imamo svoju industriju, a ne, kao do sada, da se radujemo što subvenciramo tuđu u našoj zemlji? Smešno je čim se mi zapravo dičimo, i tome nema kraja, samo direktnim stranim investicijama. Kada niste ništa u životu radili pre politike, zaista drugačije i ne znate“, izjavio je Kovačević i dodao:

„Nova D2SP, kad za to dobije priliku, sa ljudima koje je u stranci okupila, a to su industrijalci i domaći preduzetnici, preokrenuće koncept na kojem počivaju srpski prihodi, osloniće se na domaće resurse, načiniti srpsku ekonomiju izvozničkom umesto, kao dosad, uvozničkom. Svi domaći investitori moći će da očekuju podsticaje svoje države da srpske brendove i biznise osnuju i prošire u tuđim državama“, zaključio je Kovačević.

Bonus video: Da li je država prevarila mame?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar