Pol Krugman; Foto: John Nguyen / Eyevine / Profimedia

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je nehotice u fokus američke javnosti (makar one aktivne na društvenim mrežama) prethodnih dana, nakon što je američki nobelovac Pol Krugman učestvovao u debati - premda ironično i sa jasnim otklonom - o navodnoj umešanosti Srbije u navodnu krađu glasova na američkim izborima.

O zapletu kao iz krimi romana, prema kojem je srpsko predstavništvo firme koja je izrađivala mašine za brojanje glasova na izborima, bilo uključeno u krađu u korist Džoa Bajdena, ironično je tvitovao i Krugman, inače novinar Njujork Tajmsa.

Prepoznata od „Dilojta“ kao jedna od najbrže rastućih firmi u Severnoj Americi, kompanija „Domion Voting Systems“ je nakon izbora dospela u žižu javnosti jer su je, kako je i Nova.rs pisala, Trampove pristalice optužile da je pomogla krađu američkih izbora.

Kao dodatni „argument“ za teoriju o krađi glasova (koja je nakon niza presuda američkih sudova i ostala na nivou teorije), Krugman je sa svojim pratiocima podelio i tekst „Juronjuza“ o sklonosti Vučićeve vlasti Trampu, naročito o pomoći koju mu je potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma pružio tokom kampanje za minule predsedničke izbore u SAD.

„Aleksandar Vučić se kladio na Donalda Trampa i izgubio. Šta sad“, kaže naslov teksta renomiranog evroposkog medija, u kom se opširno piše o podršci koju je Vučić 2016. dao predsedničkoj kandidaturi Hilari Klinton, a potom i podrši Trampu na izborima 2020.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar