Šest puta sam razmislio da li da upotrebim tu reč, naravno figurativno,  jer sam hteo da pošaljem pravu poruku. Preporučujemo već deset dana da se ljudi pridržavaju mera. Sada ćemo da naredimo, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić odgovarajući u jutarnjem programu "Probudi se" na televiziji NOVA S na pitanje zašto je rekao da "narodu treba motka".

„Oni koji su zlonamerni tumačiće da sam ja idiot koji hoće da tuče narod po ulicama. Glavna vest je bila što sam ja upotrebio reč motka, a ne to što Kragujevac uvodi vanrednu situaciju“, rekao je Radomir Nikolić.

Kragujevac, inače, nove mere uvodi čim republički krizni štab potvrdi mere koje je predložio kragujevački Institut za javno zdravlje.

Nove mere će, prema rečima gradonačelnika, podrazumevati „sve ono što smo imali za vreme vanrednog stanja, osim zabrane kretanja“.

„Potrudićemo se da ne branimo ništa, ali pod određenim uslovima“, objasnio je Nikolić dodajući da će za građane koji ne poštuju propisane mere, ne drže distancu, ne nose masku… biti predviđene kaznene odredbe.

Kontrolu će sprovoditi, kako kaže, inspekcijski službenici, komunalna polciija, komunalna inspekcija, policija.

U Šumadijskom okrugu za jedan dan zabeleženo je 36 novozaraženih, od kojih je 25 u Kragujevcu. Ukupno zaraženih na celoj teritoriji opštine je 298.

„Najveći deo zaraženih, više od 90 odsto, je staro od 17 do 35 godina. Vrlo mali broj zaraženih je stariji od toga. Prema anketama koje smo sproveli,oni su se zarazili na proslavama, maturama, proslavama 18. rođendana, koncertima… Kroz mere smo morali da zabranimo ovakvu vrstu okupljanja“, rekao je Radomir Nikolić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare