Foto: Printscreeen N1

Bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović optužio je danas aktuelnog gradonačelnika Radomira Nikolića za nepotizam zbog zapošljavanja pašenoga pre 20 dana na mesto koordinatora u "Parking servisu". Stevanović je na sednici Skupštine grada rekao da je Nikolić ranije doveo i svastiku iz Kraljeva da bude direktor Javnog stambenog preduzeća. Gradonačelnik Kragujevca naveo je da je svastiku postavio u preduzeće u kom su gradske pare, jer je u nju imao najviše poverenja.

On je rekao da je Nikolić doveo i planera iz Novog Sada, da radi dva dana u nedelji i da on mu „crta Hipodrom i Daničićevu ulicu kako on hoće, a ne Kragujevčanin koji diše sa ovim gradom“.

Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

„Imate čoveka koji je vama savetnik za investicije i saradnju sa Vladom, nemam ništa protiv – treba, ali gde piše „, pitao je Stevanović.

Na Stevanovićeve optužbe za nepotizam Nikolić je „replicirao“ rečima: „korila ovca kozu“ i pitao Stevanovića da li je njemu sestrić bio direktor SC „Park“ kada je bio gradonačelnik.

Pitao ga je zatim šta je preče svastika ili sestrić.

Stevanoviću je rekao da može da mu kaže i u kakvom je stanju njegov sestrić ostavio SC „Park“ ali neće jer ga „voli kao drugara iz detinjstva“.

„Mnogo je teško kada nosite kompletnu odgovornost i kada od vas sve zavisi. Oslanjate se na ljude u koje imate poverenja, ja sam se oslonio na ljude u koje imam poverenje. Imao sam pravo na to. Narod me za to izabrao. Ja, sa sve svojom svastikom, odgovaram narodu“, rekao je Nikolić.

Nikolić: Ja sam odgovoran kako radi moja svastika

On je naveo da je odgovoran za to kako radi njegova svastika.

„S obzirom da ona vodi preduzeće u kome su gradske pare, pare građana Kragujevca, ja sam morao nekog svog tamo da stavim, jer sam u nju imao najviše poverenja, ona je stari bankar. E, tako sam ja doneo odluku“, rekao je Nikolić.

Nikolić je dodao je da je znao da će Stevanović za to da ga proziva i da će građani reći „postavio svastiku za direktora“, ali je istakao da je ona „uspešan direktor“.

Nikolić je na Stevanovićeve kritike za izbor rukovodilaca u oblasti urbanizma i planiranja rekao da je dovođenjem čoveka iz Novog Sada koji je bio direktor Republičke agencije za prostorno planiranje i angažovanjem čoveka iz Kragujevca van javnog sektora pokušao da preseče „kragujevačke veze“ između investitora, Direkcije za urbanizam i Uprave za planove i izdavanje građevinskih dozvola.

Naveo je da je to bio „splet korupcije i kriminala“ koji je ostavljen posle Stevanovića i da je to i dan danas „nepopravljivo“.

Nikolić je rekao da je u vreme mandata Stevanovića Kragujevac urbanistički upropašćen, jer su se donosili planovi da se prave „kuće na kuće, zgrada na zgradu“, pa u centru grada više ne može da se diše.

„Što je najgore, to je nepopravljivo“, rekao je Nikolić i dodao da je ceo mandat pokušavao da nađe način da to ispravi, ali to, kako je kazao, ne može da se ispravi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare