Foto: Printscreeen N1

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, koji nije na listi SNS-a za lokalne izbore, izjavio je da je svoj stranački zadatak završio, da je grad "stavio na noge" i ocenio da je vreme da se "dohvati" nekog drugog zadatka.

Govoreći na Televiziji Kragujevac, Nikolić je sinoć, kao netačne, odbacio tvrdnje medija da će dobiti neku drugu poziciju.

„Kada je išta u tim medijima koji pišu o meni bilo tačno? Nikada ništa“, kazao je Nikolić.

Naveo je da za sebe nikada ništa nije tražio i da bi pre „trpeo gladan“ nego da to učini.

„Za grad sam tražio sve i mnogo više nego što bi bilo ko u Srbiji tražio. Mnogo toga sam dobio za grad. Za sebe nikada nisam tražio ništa i ne tražim ništa“, rekao je gradonačelnik.

Potvrdio je da ima dogovora i saradnje s vrhom SNS i da predsednik stranke Aleksandar Vučić „ima planove za njega“, kao i da su razgovarali o tome, a „u nekom narednom periodu pričačemo javno“.

„Meni je u ovom trenutku najvažnije da se obezbedi prelazak s jednog mandata na drugi, s jednog gradonačelnika na drugog“, rekao je Nikolić.

Ocenio je da su za SNS važni kontinuitet i sigurnost u funkcionisanju gradske vlasti Kragujevca, a da je bivši gradonačelnik Veroljub Stevanović jedina opozicija listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ na lokalnim izborima.

„Jedino što postoji kao opasnost za grad Kragujevac je da se vrati Veroljub Stevanović. To bi bio povratak u prošlost“, ocenio je Nikolić i pozvao građane da to ne dozvole.

Kao uspehe u svom mandatu naveo je transformaciju javnog sektora u Kragujevcu, reorganizaciju gradske uprave i preduzeća, i formiranje privatne poslovne zone „Mind Park“ i gradske zone „Feniks“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram