Nikola Selaković Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije Nikola Selaković sledeće nedelje stiže u dvodnevnu posetu Bosni i Hercegovini, saznaje Klix.ba. Tokom boravka u ovoj zemlji šef srpske diplomatije obaviće brojne sastanke, a u planu je i poseta Drvaru.

Planirano je da Selaković u sredu avionom stigne u Sarajevo, nakon čega ga očekuju sastanci sa ministarkom spoljnih poslova BiH Biserom Turković i sastanak delegacija ministarstava BiH i Srbije.

Tokom dana je planiran sastanak Selakovića i predsedavajućeg Vieća ministara BiH Zorana Tegeltije, zatim i sa generalnom sekretarkom Vieća za regionalnu saradnju (RCC) Majlindom Bregu.

POGLEDAJTE JOŠ:

Srpski ministar će posetiti i Administrativni centar Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu, gde će razgovarati sa predsednicom RS-a Željkom Cvijanović.

Nakon toga, planiran je susret s mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom i obilazak crkve i muzeja. Dan će biti okončan sastankom sa ambasadorom Srbije u BiH Aleksandrom Đorđevićem.

Tokom drugog dana posete glavnom gradu BiH, ministar Selaković bi trebao obaviti sastanak sa članovima Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, nakon čega je planiran put za Banju Luku i Drvar.

Ova poseta dolazi nakon nedavnog dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je dostavio prvu donaciju vakcina za Federaciju BiH.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar