Dušan Nikezić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

"Povećanje minimalne zarade povećava i zaposlenost, pošto se time jača kupovna moć ljudi! Ovo je naučno dokazana tvrdnja za koju je kanadski naučnik Dejvid E. Kard dobio Nobelovau nagradu za oblast ekonomije", navodi se u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

„Zalaganje za povećanje plata, a posebno minimalne zarade je jedan od osnova programa Stranke slobode i pravde. Ovakvom odlukom Nobelovog komiteta su zapušena usta i državnim funkcionerima i poslodavcima u Srbiji, koji uporno tvrde da zakonski nametnuto povećanje plata vodi povećanju nezaposlenosti“, navodi Nikezić u saopštenju.

Kako se dodaje, Stranka slobode i pravde od svog osnivanja garantuje da će minimalnu platu odmah povećati na 350 evra i da u roku od četiri godine od promene vlasti ona neće biti manja od 500 evra.

„Za dobar život u Srbiji neophodno je uložiti u ljude, povećati plate zaposlenima u zdravstvu, obrazovanju, pravosuđu… Povećanje minimalne plate na 350 evra bi bio prvi korak ka rastu kupovne moći, povećanju zaposlenosti i privredne aktivnosti“, zaključuje se.

Bonus video: Marinika Tepić o susretu sa Zagorkom Dolovac

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar