„Nikad nisam rekao da je Srbija potpisala nešto sa Kosovom“

Politika 12. maj. 202112:45
Podeli:
Jehel Vilan Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Želim da dam kratak komentar, jer sam jutros bio na jednom TV kanalu i video stvari koje nisam rekao, a postalo je velika vest u Srbiji. Zato želim da pojasnim: upitan sam o sporazumu s Kosovom rekao sam da su potpisani ugovori u Vašingtonu odvojeno između Srbije i SAD, kao i između Kosova i SAD. Nikad nisam rekao, niti verujem, niti imam razloga da kažem da je Srbija potpisala nešto sa Kosovom, rekao je ambasador Izraela na konferenciji za novinare, nakon što mu je pripisana rečenica koju nije izgovorio.

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan na konferenciji za medije u Ambasadi Izraela u Beogradu rekao da je pokušao da bude što profesionalniji kao diplomata, i otvoren što je više moguće.

„Bio je neprofesionalno sa moje strane, zbog čega se izvinjavam. Ono što očekujem od vas je – molim vas ne stavljajte u moja usta ono što nisam rekao. Ako nisam bio dovoljno jasan, pitajte. Verujte mi, pokušaću da odgovorim na sve. Želim da se svi usaglasimo da sve što kažem bude napisano kako sam rekao“, napomenuo je on.

Osvrnuo se na svoju izjavu koju je dao na TV Prva u Jutru, gde je kazao kako je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Amerike.

„Želim da dam kratak komentar, jer sam jutros bio na jednom TV kanalu i video stvari koje nisam rekao, a postalo je velika vest u Srbiji. Zato želim da pojasnim: upitan sam o sporazumu s Kosovom rekao sam da su potpisani ugovori u Vašingtonu odvojeno između Srbije i SAD, kao i između Kosova i SAD. Nikad nisam rekao, niti verujem, niti imam razloga da kažem da je Srbija potpisala nešto sa Kosovom. Nadam se da je ovo dovoljno jasno. Nikad nisam potcenjivao pitanje Kosova, kao ni Izraela“, kazao je on.

Podsetimo, na izjavu ambasadora hitno je reagovao ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković reagovao na izjavu izraelskog ambasadora, da je Srbija pratktično, vašingtonskim sporazumom, priznala Kosovo.

„Izjava ambasadora Izraela je svojevrstan bezobrazluk, i ona apsolutno nije tačna“, kategorično je rekao Selaković.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar