Nikola Selakovic
Nikola Selaković Foto:TANJUG/ RADE PRELIC

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković reagovao na izjavu izraelskog ambasadora, da je Srbija praktično Vašingtonskim sporazumom priznala Kosovo i rekao da je ta izjava apsolutno netačna i da je reč o svojevrsnom bezobrazluku.

„Beograd i Priština su potpisali dva različita dokumenta. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je potpisao papir u kome nema Kosova i u kome se ne pominje Kosovo i Priština“, naveo je on.

Naglasio je da je reč o dva potpuno različita dokumenta i dodao da je Vučić potpisao dokument u kojem piše da je Srbija, odnosno Beograd saglasan da otvori trgovinsko predstavništvo i predstavništvo državnog ministarstva u Jerusalimu do 20. septembra 2020. i da svoju Ambasadu preseli u Jerusalim do 1. jula 2021.

„U dokumentu koji je potpisala Priština, tačnije tadašnji premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti stoji da se Kosovo i Izrael slažu se da se međusobno priznaju“, naveo je Selaković za TV Prva.

Podsetimo Vilan je rekao je da je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova pod pritiskom Sjedinjenih Američkih Država.

„Nemojte pogrešno da me razumete, to je važna tema, ali je druga priča. Odluka Izraela da prizna nezavisnost Kosova je doneta pod američkim pritiskom, inače nemojmo zaboraviti da je to urađeno u okviru sporazuma Srbije i Kosova sa Amerikom, a ne sa nama. Ne pokušavam da se krijem iza toga, tu odluku je doneo Izrael posle mnogo godina nepriznavanja Kosova. To je protiv naših interesa u Srbiji“, rekao je on.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare