Izborni štab Srpske napredne stranke SNS
Nenad Popović. Izborni štab Srpske napredne stranke Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Lider i osnivač Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović izabran je za člana komiteta na Međunarodnom forumu "Za slobodu nacija" koji se tokom dva dana održava u Moskvi u organizaciji stranke Jedinstvena Rusija, saopštila je ta stranka.

Lider Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da njegova stranka prima prijave za ulazak u organizacioni komitet Foruma i dodao da je novi član tog odbora postao predstavnik SNP-a Nenad Popović.

Popović je u četvrtak zajedno sa zamenikom predsednika partijske komisije za međunarodna pitanja Andrejem Klimovim predsedavao jednom od panel diskusija na forumu, navela je stranka.

PROČITAJTE JOŠ:

Partija Jedinstvena Rusija organizovala je prvi Međunarodni forum pristalica borbe protiv savremenih praksi kolonijalizma. Forum se održava u Moskvi 15. u 16. februara uz učešće više od 50 zemalja.

Prvi međunarodni forum Jedinstvene Rusije „Za slobodu nacija“ okupio je više od 400 predstavnika političkih snaga i organizacija iz Azije, Afrike, Latinske Amerike, Bliskog Istoka, Evrope i Zajednice nezavisnih država, koja okuplja nekoliko zemalja nekada u sastavu Sovjetskog saveza.

Prvog dana foruma njegovi učesnici su se sastali sa Medvedevim, sekretarom Generalnog saveta Andrejem Turčakom, zamenikom predsednika partijske komisije za međunarodna pitanja Andrejem Klimovim i zamenikom ministra spoljnih poslova Sergejem Ivanovim.

Medvedev je rekao da su održane četiri panel diskusije. Bile su posvećene „političko-pravnim i finansijsko-ekonomskim aspektima suprotstavljanja neokolonijalizmu, destruktivnim manifestacijama neokolonijalizma u informacionom prostoru, humanitarnoj sferi i metodama međunarodne društveno-političke konsolidacije u borbi protiv savremenih praksi neokolonijalizma“.

„Posebna pažnja posvećena je oblicima i metodama suprotstavljanja pokušajima spoljnog mešanja u poslove suverenih država. Iznete su ideje koje treba uzeti u obzir prilikom pripreme završnog dokumenta osnivačkog sastanka našeg foruma“, rekao je Dmitrij Medvedev.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare